ZAGREB VEČERAS

Salutirao i vikao „Sieg Heil“ u tramvaju pa putnike napao suzavcem

ritn by: D.V. | 05.10.2017.
ZAGREB VEČERAS: Salutirao i vikao „Sieg Heil“ u tramvaju pa putnike napao suzavcem
Zagrebačka policija traga za nepoznatim mladićem koji je večeras u tramvaju tijekom vožnje suzavcem pošpricao putnike i potom pobjegao. Do nesvakidašnjeg je incidenta, kako saznaje Lupiga, došlo nešto prije 20 sati u tramvaju broj 6 koji je vozio iz smjera središta grada prema Novom Zagrebu. Nakon što je tramvaj prošao Autobusni kolodovor i križanje s Vukovarskom, mladić u dvadesetim godinama, iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati „Sieg Heil“. „Čim je ušao u tramvaj, na križanju s Vukovarskom, samo je odjednom, ničim izazvan počeo dizati desnicu u zrak i nekoliko puta viknuo 'Sieg Heil – pička vam materina svima'“, prepričali su nam svjedoci ovog događaja, a napad je Lupigi potvrđen i u PU zagrebačkoj. Nakon demonstracije njegove simpatije prema nacizmu i Adolfu Hitleru, mladić je ušao u raspravu s jednom od putnica koja ga je upozorila da to ne radi, te je izrevoltiran, nekoliko sekundi prije dolaska tramvaja na stanicu u Držićevoj aveniji, izvadio suzavac u spreju i upotrijebio ga.

Zagrebačka policija traga za nepoznatim mladićem koji je večeras u tramvaju tijekom vožnje suzavcem pošpricao putnike i potom pobjegao. Do nesvakidašnjeg je incidenta, kako saznaje Lupiga, došlo nešto prije 20 sati u tramvaju broj 6 koji je vozio iz smjera središta grada prema Novom Zagrebu. Nakon što je tramvaj prošao Autobusni kolodovor i križanje s Vukovarskom, mladić u dvadesetim godinama, iz čista je mira počeo salutirati nacističkim pozdravom i vikati „Sieg Heil“.

PRONAĐEN „NACI ĐURO“: Uhićen napadač iz tramvaja - Hrvat, katolik, ljubitelj oružja i zvijezda filma

„Čim je ušao u tramvaj, na križanju s Vukovarskom, samo je odjednom, ničim izazvan počeo dizati desnicu u zrak i nekoliko puta viknuo 'Sieg Heil – pička vam materina svima'“, prepričali su nam svjedoci ovog događaja, a napad je Lupigi potvrđen i u Policijskoj upravi zagrebačkoj

Tramvaj
Policija je dočekala tramvaj u Zapruđu, a napadača za sad nije uhvatila (FOTO: Lupiga.Com)

Nakon demonstracije njegove simpatije prema nacizmu i Adolfu Hitleru, mladić je ušao u raspravu s jednom od putnica, koja mu je naredila da smjesta prestane, što je on odbio zbog čega ga je putnica izvrijeđala. Izrevoltiran verbalnim obračunom, a nekoliko sekundi prije dolaska tramvaja na stanicu u Držićevoj aveniji, mirno je izvadio suzavac u spreju iz jakne i, netom prije otvaranja vrata na stanici, upotrijebio ga njoj ispred lica, usmjerivši ga uvis. Čim su se vrata tramvaja otvorila, krenuo je van, a pri izlasku iz tramvaja "zahvaljujući" putnici koja ga je upozorila na "ponašanje", silovito je udario glavom u okvir vrata.

Svi su putnici iz prvih tramvajskih kola izašli van, a s obzirom da je vozačici tramvaja pozlilo od suzavca, tramvaj je zaustavljen na desetak minuta, nakon čega je iz ZET-a vozačici sugerirano da produži do mosta u Zapruđu, kako ne bi došlo do tramvajskog zastoja. U Zapruđu je tramvaj dočekala policija te je uzela izjave od putnika i same vozačice, koja je kao i svi putnici bila u šoku od viđenog.

„U tramvaju u smjeru Novog Zagreba, za sad nepoznati muškarac, aktivirao je suzavac ili nekakvu vrstu nadražljivca, zbog čega je liječničku pomoć zatražila zaposlenica ZET-a kojoj je na licu mjesta i pružena liječnička pomoć“, rečeno nam je u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Zapruđe
Vozačici tramvaja pružena je liječnička pomoć (FOTO: Lupiga.Com)

Svjedoci nasilnika opisuju kao gotovo izbrijanog mladića, s jedva uočiljivom, kratkom irokezom, u ranim dvadesetim godinama, zelenih očiju i visine oko 175 centimetara. Na sebi je imao maslinasto-zelenu tzv. spitfire jaknu i maskirni prsluk te hlače, koje su se dijelu putnika učinile kao dio radnog tamnoplavog odijela, dok drugi navode da su bile maskirne.

„Dvadeset godina vozim tramvaj i nikad mi se nešto ovakvo nije dogodilo, ovako nešto nekulturno, neodgojeno, nasilno“, ponavljala je vozačica, koja nije prestala kašljati ni pola sata nakon incidenta. Putnica koja se pobunila protiv salutiranja zadobila je na rukama lakše opekline.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Lupiga.Com

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

  3. DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

    28.02.2024.

    Srđan Puhalo

    DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije