Tko je i zašto je postao vlasnik golemog prezervativa?

15.11.2002.
Tko je i zašto je postao vlasnik golemog prezervativa?
Rambo Amadeus mu je već posvetio originalnu budnicu, imena "Sega mega", za koju se nadam da je nije ni čuo, a danas su mu Indijci poklonili prezervativ ispunjen zrakom, veličine oko 2, 5 metara. Najbogatiji je čovjek svijeta i vjerojatno upravo sada koristite njegov najpoznatiji proizvod. Tko uspješno riješi ovu zagonetku, neka si uzme za pravo kliknuti na
Čovjek kojemu je čak i Rambo Amadeus posvetio jedan hit nazvan "Sega mega", u posjeti je Indiji. Pogađate kako je riječ o Billu Gatesu, šefu neprikosnovenog Microsofta, kojemu je Indija odlično tržište, jer osim što ih ima nešto više od milijarde, oni su i jedna od najjeftinih radnih snaga na ovome planetu, a baš to je ono što se traži.
Najbogatiji čovjek svijeta, koji svoje pare ne može prebrojati niti pomoću najsofisticiranijih programa, je u četverodnevnoj posjeti Indiji. Četvrtog dana svoje "turneje", tijekom posjete gradu Hyderabadu, na poklon je dobio prezervativ dugačak osam stopa, iliti negdje oko 2, 5 metara. Vidjevši taj poklončić Bill je na svoje lice nabacio lagani osmjeh, možda zbog neobičnog dara, a više vjerojatno zbog otvaranja Microsoftovog centra za razvoj softwarea u Hyderabadu. To je prvi takav centar ove tvrke koji je izgrađen izvan Sjedinjenih Američkih Država. Vjerojatno se pitate zašto je Bill Gates na poklon dobio baš golemi prezervativ. Odgovor je vrlo jednostavan i može se izraziti jednom narodnom poslovicom: "Nije beg cicija". Naime, još u ponedjeljak nakon dolaska u Indiju, Bill se isprsio poklonivši ni manje ni više nego 100 milijuna dolara za suzbijanje AIDS-a u toj zemlji, u kojoj je više od četiri milijuna zaraženih virusom HIV-a, po čemu Indija zauzima u svijetu drugo mjesto po broju zaraženih, odmah nakon Južne Afrike. Procjenjuje se kako će se broj zaraženih u Indiji 2010. godine popeti na 25 milijuna.
Poklonjenih 100 milijunčića isplatit će se iz dobrotvorne fondacije Bill & Melinda Gates. Osim toga ovaj bilijuner je obećao da će njegova kompanija uložiti i nekih 400 milijua dolara, te se tako pozabaviti informatičkim opismenjavanjem Indijaca. Eto, zato je Bill Gates dobio kontracepcijsko sredstvo, u narodu popularno zvano - kurton.

Ovim putem se ispričavam za grešku koja mi se omakla u prvoj rečenici ovog teksta. Naime, Rambo nije posvetio pjesmu Billu, već njegovoj supruzi, Melindi.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  2. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

  3. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije