Teroristička opasnost u susjedstvu!

22.11.2003.
Teroristička opasnost u susjedstvu!
Ma kakav terorizam, kakvi bakrači. Pa to se ne događa nama, tu kod nas nema tih nekih fanatika, kamikaza, bombaša. Fini smo, pametni, uglađeni, potpuno miroljubivi, što bi neki terorista mogao tražiti u našoj blizini? Eee, bogami, situacija i nije više tako bezazlena, pogledajte kakva se teroristička djela događaju kod naših zapadnih susjeda, u neposrednoj blizini slovensko-hrvatske granice

Globalizacija je zakucala i na naša vrata - tu na brdovitom Balkanu, na samim njegovim obroncima, od milja zvanim "Dežela, jednog dana hebaćeš ježela", je prije neki dan osuđen "pravi pravcati terorista svjetskog kalibra". Tresite se preostali balkanski teroristi, jer američka ruka pravde ne prašta, i nalazi vas i  u najvukohebnijim dijelovima ovog napaćenog planeta, doduše uz svesrdnu pomoć lokalnih represivnih organa za održavanje reda i mira, al' da vas nalazi - nalazi vas.

Nesretni osuđenik se ne odaziva na stigmatizirana imena kao što su Abdulah, Muhamed, Habib, da ne spominjem Osamu, Mula-Omara ili ajatolaha Homeinija, već ima fino, lagano, tipično slovensko ime – Tomi Sluga. Al-Qaida, Hesbollah, ETA, pa čak i IRA, su se automatski ogradile od bilo kakvih veza sa ovom ekstremno, mega opasnom facom, stalno nastanjenom u Gornjoj Radgoni (Republika Slovakia, ops pardon Slovenia).

Opsežna i nadasve efikasna istraga, u trajanju od dvije cijele godine, je na vidjelo dana izvukla niz šokantnih pojedinosti, o degutantnom terorističkom zločinu, izvršenom 20. svibnja, godine 2001.


Tomi (neki vjeruju, da se iza ovog bezazlenog imena krije ozloglašeni neprijatelj novog svjetskog poretka, Marilyn Manson, koji je u svrhu prerušavanja vratio izvađena 3 i pol rebra i podvrgao se seriji plastičnih operacija, među kojima se nalaze i odstranjivanje dlaka iz lijeve nosnice, zamjena lijeve i desne ušne školjke, pa čak i odstranjivanje desne bradavice i tri kurja oka na desnom stopalu) se te noći malo zapio sa ekipom, krenuo pametovati o američkom odbijanju potpisivanja Kyotskog sporazuma, pa tako nacvrcan odlučio još i napisati e-mail poruku mr. Bushu. Motoričke su mu sposobnosti, već poodavno bile na nuli, pa je sve što je uspio sklepati izgledalo nekako ovako: "Presjedniče, spasite Zemlju, šupci jedni, ubićemo vas u Ljubljani" (bukvalno prevedeno sa slovenskog by Ventura).
  

Slijedećeg jutra, kad je mamurluk popustio, Tomi se sjetio što je jadan napravio, pa krenuo brže-bolje pisati isprike, objašnjenja, molbe, peticije i otvorena pisma, iz kojih je frcalo njegovo duboko i iskreno kajanje. Taman to on sve sakupi i htjede poslati put Bijele Kuće, kadli primijeti njihovo elektronsko pismo, u kojem mu zahvaljuju što se tako fino potrudio, i uzeo si vremena, da piše njihovom cijenjenom predsjedniku. Stvar sređena, bojne sjekire zakopane, život ide dalje, Amerika fura svoje, ostali statiramo, mislio je Tomi, grdno varajući se ...

Ameri su potrošili neke dvije godine, da prevedu onu pijansku rečenicu, pa su iznenađeni njenim nuklearno opasnom sadržajem zatražili od slovenskih pravosudnih organa, da vinovnika ovog nezapamćenog zlodjela, promptno osude. Brzopotezno suđenje se desilo evo ovog studenog, i Tomi sada u svom dosjeu ima oznaku međunarodnog teroriste, sa uvjetnom (2 godine pod prismotrom) zatvorskom kaznom, u trajanju od četiri mjeseca.

Lupeži dragi, pazite što pišete po forumima, chatovima, Lupigi,  ... jer nikad ne znate, kad će se vaša/naša/njihova vlada odlučiti ulizivati Amerima, i jesti im iz kapitalističke genetsko-modificirane ruke te osuđivati koga i kako stigne.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije