TELEPORT ZOVKO

SF komedija Predraga Ličine napokon dostupna za gledanje

ritn by: I.F. | 04.11.2017.
TELEPORT ZOVKO: SF komedija Predraga Ličine napokon dostupna za gledanje
Hrvatska 2048. godine, teleportiranje je moguće, ali Hrvatska i tada zaostaje, pa stvari ne funkcioniraju baš na najvišoj razini. Kratki je to sažetak SF komedije „Teleport Zovko“, snimljene 2013. godine. Prvi je to kratkometražni film redatelja Predraga Ličine, koji je o tom svom uratku svojevremeno rekao ovo: „Kakva bi bila reakcija konzervativne desnice da su shvatili na koji sam način dao svoju viziju onog što se dogodilo 24. lipnja 1981. godine? Ne piše bez veze na početku da je film ‘Teleport Zovko’ snimljen prema istinitom događaju”. Otkud sada 1981. godina, ako smo rekli da se radnja filma odigrava u dalekoj budućnosti? Otkrit ćete pogledate li ovaj sedamnaestominutni film u kojem glavne uloge tumače Linda Begonja, Krešimir Mikić, Bojan Navojec i Ana Stunić. Film se, naime, od jučer može pogledati na Vimeu, gdje ga je „okačio“ Ličina, kojeg će, ne treba sumnjati, mnogi nakon što pogledaju film optužiti za blasfemiju.

Hrvatska 2048. godine, teleportiranje je moguće, ali Hrvatska i tada zaostaje, pa stvari ne funkcioniraju baš na najvišoj razini. Kratki je to sažetak SF komedije „Teleport Zovko“, snimljene 2013. godine. 

Prvi je to kratkometražni film redatelja Predraga Ličine, koji je o tom svom uratku svojevremeno rekao ovo: „Kakva bi bila reakcija konzervativne desnice da su shvatili na koji sam način dao svoju viziju onog što se dogodilo 24. lipnja 1981. godine? Ne piše bez veze na početku da je film ‘Teleport Zovko’ snimljen prema istinitom događaju”. 

Otkud sada 1981. godina, ako smo rekli da se radnja filma odigrava u dalekoj budućnosti? Otkrit ćete pogledate li ovaj sedamnaestominutni film u kojem glavne uloge tumače Linda Begonja, Krešimir Mikić, Bojan Navojec, Dado Ćosić i Ana Stunić. Film se, naime, od jučer može pogledati na video hosting servisu Vimeo, gdje ga je „okačio“ Ličina, kojeg će, ne treba sumnjati, konzervativniji dio društva, nakon što pogleda film, optužiti za blasfemiju.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/Vimeo

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. PROFESORSKI MEMENTO: Jedan od onih dana

  31.10.2018.

  Razrednik Divljak

  PROFESORSKI MEMENTO: Jedan od onih dana

 2. PRŽENJE MOZGA: Novi Sad – ružan kao radikal

  15.10.2018.

  Dinko Gruhonjić

  PRŽENJE MOZGA: Novi Sad – ružan kao radikal

 3. BURE BARUTA: Sretne vam još četiri godine ovoga

  09.10.2018.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Sretne vam još četiri godine ovoga

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije