Svi na izložbu!!!

13.10.2003.
Svi na izložbu!!!
Hrvatski građani jako malo čitaju, to je, nažalost, poznata porazna činjenica. Isto tako oni jako rijetko posjećuju izložbe i galerije. U povodu tekućeg Mjeseca hrvatske knjige zaprešićka nakladnička kuća "Fraktura" organizira jednu nesvakidašnju izložbu, kojom će pomalo donkihotovski pokušati promijeniti ove dvije prijespomenute neslavne činjenice, a Lupiga vas sve poziva da je posjetite...
Pažljiviji pratitelji naše rubrike Čitali smo sigurno su već zamijetili niz recenzija u kojima smo "obradili" izdanja zaprešićkog nakladnika Fraktura (između ostalih i romane Ante Tomića, Imre Kertesza, Cristiana Ostera, Wladimira Kaminera, Aleša Čara i Johna Williamsa).
Također ste se u našoj rubrici GostLupež imali prilike upoznati i s "alfom i omegom" Frakture,  velikim Lupiginim prijateljem, Seidom Serdarevićem.
Svatko tko je u ruci držao neko izdanje ovog domaćeg nakladnika, osobno se mogao uvjeriti kako osim izboru naslova Fraktura veliku važnost pridaje i oblikovanju knjiga, od dizajna naslovnica koji potpisuju Vanja Cuculić, Krešimir Đurić, Iva Babaja, Nedjeljko Špoljar i Mario Aničić, do izbora papira, prijeloma, tiska i uveza. Tomu je tako iz razloga što vjeruju (a mi se s njima u potpunosti slažemo) da je izgled knjige sastavni dio užitka čitanja!
Osim toga, Fraktura već idućeg mjeseca katalog svojih izdanja, koji se do sada sastojao isključivo od beletrističkih naslova, planira proširiti i dvjema monografijama hrvatskih likovnih umjetnika - Mirjane Vodopije i Daniela Kovača.
S tim u vezi, a u povodu Mjeseca hrvatske knjige, Fraktura organizira izložbu svojih izdanja koja će od 14. do 30. listopada biti otvorena u zagrebačkoj Galeriji VN, Ilica 163 a., a Lupiga vas ovim putem sve poziva da izložbu svakako posjetite.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  2. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  3. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije