Što je novoga?

21.07.2003.
Što je novoga?
Početkom još jednog tjedna putem novice "Što je novoga", želimo vam zaželjeti dobrodošlicu na Lupigino carstvo. Kao i uvijek do sada osjećajte se kao kod svoje kuće, upalite ventilatore i uživajte u još jednom lijenom tjednu u režiji ovih nekoliko Lupeža koji još uvijek ne uživaju u godišnjim odmorima, nego smišljaju neke nove stvari kojima će vas počastiti ovoga tjedna.
I ovaj tjedan je bio lijen, ali već smo naviknuti da stvari stoje tako, pa nas to ne iznenađuje. Isticali su se tek rijetki sa još rjeđim tekstovima, tako da uz svu moju dobru volju i jaku koncentraciju ne mogu nabrojati neke značajnije događaje u proteklom tjednu. Zbilja ne mogu.
U prošlotjednoj anketi zaključili smo da sanjate u koloru, ali i da ljubavnu stvar od Indexa još uvijek nosite u srcu i da sanjate da se još uvijek valjate po klasju i slične stvari. Zapravo mene je najviše iznenadila spoznaja da samo četiri osobe sanjaju crno - bijele snove, jer sam u razgovoru sa mnogima saznao kako sanjaju crno – bijelo, pa sam očekivao izjednačenu borbu između te opcije i kolor snova.
Ovotjedna anketa se zanima za vaš stav o napuštanju svoje države radi osobnog boljitka, naravno, a sklon sam pretpostaviti kako će većina odgovora glasiti: "prvom prilikom" ili "već sam je napustio". U svakom slučaju, odgovor koji se neće svidjeti našim političarima. Vidjet ćemo, možda se opet prevarim.
Pohvala nemam, ali kad već netko mora biti radnik tjedna onda je najbolje da to budem ja, a s guštom ću i zadovoljstvom svojom suštom suprotnošću proglasiti Riječnog raka, koji je uvjerljivo vodeći na listi neradnika tjedna proteklog razdoblja uzetog u obzir. Što se tiče najava, probat ćemo vam najaviti onaj već desetak puta najavljivani putopis iz Londona u režiji osobe spomenute u prethodnoj rečenici, kao i jednu novu rubriku, koja će vjerujem sve vas oboriti s nogu, no više od toga vam neću odati, ali ćete o svemu biti pravovremeno obaviješteni. Do tada budite pozdravljeni!

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  2. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  3. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije