Rovinjska posla

14.03.2002.
Rovinjska posla
Lijepog li grada. Nisam mislio da ću uspjeti napisati ni ovu kratku vijest dolazeći ovamo. Prvi puta sam u Istri. Iznenadio sam se s obzirom da sam ih uvijek držao polutalijanima. Nalazimo se u lijepome hotelu sa 4 zvijezdice koji se zove Melia Eden. U njemu se danas i sutra održava konferencija Cisco Systemsa u sklopu kojih su i tehničke prezentacije na kojima mi radimo, a u njemu smo i smješteni.
Predstavništvo Cisca za Hrvatsku je u Sloveniji. Bilo je pitanje tko će osiguravati tehničku podršku ove konferencije, mi ili oni. Mi smo dobili. Baš zato na cijeloj konferenciji koja će inače imati predavanja u tri dvorane, nema niti jedne drzavne zastave. Toliko o međusobnoj ljubavi. Ima zato nešto Slovenaca koji ako nešto usfali štedljivo vade svoju opremu. U jednoj velikoj dvorani koja prima 280 ljudi upravo je počelo plenarno predavanje sa dva velika platna koja smo mi postavili i na kojima će biti DVD, VHS i Powerpoint projekcije. Druge dvije dvorane primaju oko 50 ljudi, a predavanja su popodne. Tamo će biti riječi o mrežnim rješenjima i poslovnim primjenama u Cisco svijetu. Kasnije navečer su karaoke na kojima će se posjetioci opustiti. Mi ćemo tu osiguravati zvuk. U ovih dva dana puno sam naučio, pogotovo o kablovima zahvaljujuci kolegama iz u firme Atman V.D.(www.atman.hr). Naučio sam "instalirati" mikrofone i donekle zvuk preko dečka. Osiguravamo i pristup Internetu kako bi se moglo izvještavati s konferencije. Došao sam i na svoje kada je trebalo na ovih 5 laptopa (bez Č i Ć, a z umjesto y i obrnuto, hahah) instalirati modeme, linije i Internet, tako i da sad kad ih treba čuvati, ja sam dobio taj zadatak. Sutra je nastavak konferencije sličnim tempom. Smještaj je obradovao kvalitetom. Posebne sobe sa karticom umjesto ključa, soba sa TV-om, fin krevet, kupaona do jaja, švedski doručak sa svim i svačim i sve na tepihu. Sve ukazuje koliko je Cisco jaka firma. Program konferencije: CISCO DANAS, S VAMA I SUTRA!

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije