POD ROTACIJOM

Rambo Amadeus „izbacio“ novu stvar

ritn by: T.M. | 21.11.2022.
POD ROTACIJOM: Rambo Amadeus „izbacio“ novu stvar
Svjetski Mega Car ili, po novom, Kilo Tzar, Rambo Amadeus, uskoro stiže u zagrebačku Tvornicu, gdje će 2. prosinca, uz stare i prokušane megahitove, prezentirati i sve ono što je radio otkako je pandemija koronavirusa počela, dakle u zadnje dvije godine. Nekoliko dana uoči koncerta Rambo je izbacio novu pjesmu te pripadajući joj video, koji savršeno i poprilično doslovno sažima ono o čemu Rambo pjeva. Pjesma se zove „Pod rotacijom“, a tekst i muziku, naravno, potpisuje sam Rambo. Ili da ga citiramo: „muzika, tekst, arr, svirao, pjevao, ludovao“. Rambo u Zagreb dolazi sa svojim orkestrom „Five Winnetous“, a kako sam kaže, odlučio je da ubuduće, barem do daljnjeg, na sve koncerte izlazi kao da mu je to zadnji. Istaknut će kako su se rezultati ovog novog pristupa do sada pokazali neočekivano dobrima, jer atmosfera je neusporedivo bolja.

Svjetski Mega Car ili, po novom, Kilo Tzar, Rambo Amadeus, uskoro stiže u zagrebačku Tvornicu, gdje će 2. prosinca, uz stare i prokušane megahitove, prezentirati i sve ono što je radio otkako je pandemija koronavirusa počela, dakle u zadnje dvije godine. Nekoliko dana uoči koncerta Rambo je izbacio novu pjesmu te pripadajući joj video, koji savršeno i poprilično doslovno sažima ono o čemu Rambo pjeva. Pjesma se zove „Pod rotacijom“, a tekst i muziku, naravno, potpisuje sam Rambo. Ili da ga citiramo: „muzika, tekst, arr, svirao, pjevao, ludovao“. Radi se o tipičnom Rambovom tekstualnom izričaju u kojem se spominje i jedan splitski muzičar, Vojko Vrućina. Rambo će objasniti i zašto.

„U tekstu sam pomenuo uvaženog kolegu, koji je donio sasvim nov osvježavajući izraz u regionalnu scenu, a mene svojim specifičnim humorom inspirisao, opomenuo da ne spavam na lovorikama, nego da navalim sa radom“, kaže Mega Car.

SVJETSKI MEGA CAR – RAMBO AMADEUS: Šta sad serete? Jeste li svi jednoglasno glasali za kapitalizam i nacionalizam?

Rambo u Zagreb dolazi sa svojim orkestrom „Five Winnetous“, a kako sam kaže, odlučio je da ubuduće, barem do daljnjeg, na sve koncerte izlazi kao da mu je to zadnji

„Poslije duge pauze počeli smo da sviramo, željni uzavrele koncertne atmosfere. Promijenio se prilično moj odnos prema koncertima. Sada, zbog dvogodišnje pandemije, rata u Evropi, nategnutih međunarodnih odnosa, energetske i ekonomske krize, zveckanja atomskim oružjem, ne izlazim više na binu rutinski, nego svaki put kao da mi je - posljednji, jer pojma nemam da li ću imati novu priliku“, objašnjava Rambo. Istaknut će kako su se rezultati ovog novog pristupa do sada pokazali neočekivano dobrima, jer atmosfera je neusporedivo bolja. Ako zagrebački koncert ipak ne bude zadnji, na redu su i Skoplje (8.12.) te Beograd (25.12.).

Ulaznice za zagrebački koncert u prodaju su puštene još prije više od mjesec dana, a Rambo je i tom prilikom napravio sebi specifičan show. Naime, uz uobičajene ulaznice po cijeni od 120 kuna, ponudio je i još nekoliko zabavnih varijanti. Tako su u prodaji bile i ulaznice za „Fan pit“, odnosno, da opet citiramo, „prvi redovi do ograde s mogućnošću potpisivanja CD-a i majici ... DEBELIM FLOMASTEROM“. Kažemo „bile u prodaji“ jer su te ulaznice odmah „planule“. Potom je tu i opcija „VIP ulaznica“ po cijeni od 600 kuna koje Rambo ovako opisuje: „ograđeno, fino, bez gužve, odličan pogled na binu, malo uzvišeno, s osiguranim konobarom“. No, nisu to jedine VIP ulaznice, jer u prodaji je i šest „VIP backstage“ karata. Cijena, prava sitnica – 1.200 kuna, uz objašnjenje da jedna takva ulaznica vrijedi za dvije osobe i omogućava druženje s Rambom i članovima njegovog benda. 

Nadalje, u ponudu je Rambo stavio i „Ultimate VIP“ ulaznice po cijeni od 12.000 kuna. Ona, kako kaže, vrijedi za četiri osobe kojima će biti dozvoljen pristup sve od tonske probe do fajrunta, s osiguranim upadom na mogući privatni tulum poslije koncerta. Sve uz piće u neograničenim količinama.

„Međutim, tko izgubi kontrolu nad sobom, gubi pravo boravka u backstageu”, napominje Rambo.

Ponuđena je opcija i ulaznica nazvanih „Mala pokora“ od 500 kuna koje omogućuju okajavanje određenih grijeha. 

„Ako se nekad neko ogriješio o Rambo Amadeusa, provukao se besplatno na koncert, ili piratizirao CD-e, naposljetku pomislio nešto skaredno, blasfemično o liku i djelu autora, ova ulaznica omogućuje da se okaju grijesi direktno pred autorom. Omogućeno klečanje na kukuruzu, u osami, iza zastora, na samoj pozornici, ili pored pozornice, po želji“, opisuje se ova ulaznica. 

Tu je i „Red button card“. Kupovinom ove karte po cijeni od 350.000 kuna, prodaja ulaznica za koncert smjesta se obustavlja. Svima koji su do tad kupili druge ulaznice vraća se novac, uvećan za deset posto, a kupac „Red buttona“ na nastup uvodi svojih 500 ljudi i ima besplatno piće za sve. 

Vrhunac je „Strategic Partner Card“ s cijenom od 75 milijuna kuna. Eventualni kupac, zamislio je Rambo, postaje vlasnikom svih njegovih postojećih i budućih autorskih prava koja, ističe, vrijede još 70 godina iza autorove smrti, te dobiva 49 posto vlasništva nad svim njegovim koncertima. Kako doznajemo, još uvijek se nije javio nijedan interesent za ovu ulaznicu. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Nemanja Đorđević

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije