PUTINOV SHOW

Trump je talentiran, a Sepp Blatter bi trebao dobiti Nobela za mir

ritn by: Lupiga.Com | 17.12.2015.
PUTINOV SHOW: Trump je talentiran, a Sepp Blatter bi trebao dobiti Nobela za mir
Tri sata i osam minuta maratonske konferencije Vladimira Putina izrodilo je set luđačkih izjava poput onih da je Donald Trump "talentirana osoba" i "apsolutni lider", da su Turci "odlučili polizati Amerikance po jednom mjestu" te da bi predsjednik FIFA-e Sepp Blatter trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir. "On je inspiracija i čovjek koji je učinio mnogo za svjetski nogomet. To ne znači da nije bilo korupcije u FIFA-i, ali je nedopustivo da jedna zemlja nameće svoju pravnu jurisdikciju nad drugim zemljama i zadržava pravo da ih ispituje, iako time krši međunarodne odredbe", izjavio je Putin pred novinarskim auditorijem od 1.400 domaćih i inozemnih novinara na čija je pitanja odgovarao s velikim zadovoljstvom i u svom poznatom kozerskom stilu. Očekivalo se da će ovogodišnja konferencija za novinare oboriti rekord u trajanju, ali je prekinuta samo dvije minute prije dostizanja prošlogodišnjeg rekorda.

Ruski predsjednik Vladimir Putin održao je već tradicionalnu maratonsku trosatnu godišnju konferenciju za novinare u Moskvi pred gotovo 1.400 akreditiranih novinara. Pred sam početak događanja skinuo je sat s ruke i odložio ga strane nakon čega je s vidiljivim zadovoljstvom odgovarao je na novinarska pitanja vezana za vanjsku i unutarnju rusku politiku, uživajući u stalnoj konsternaciji novinara koju su izazivali njegovi odgovori.

Komentirao je tursko obaranje ruskog aviona, nazvavši ga neprijateljskim činom. "Šanse za poboljšanje odnosa s Turskom nisu perspektivne. Turci su odlučili polizati Amerikance po jednom mjestu", poručio je Putin.

Negirao je kako su redovne ruske trupe raspoređene diljem Ukrajine, no kazao je kako bi se tamo mogle nalaziti "osobe koje izvršavaju određene zadatke iz vojne sfere."


Show ruskog predsjednika trajao je 3 sata i osam minuta. (FOTO: russiainsider.com)

 

Vrhunac ovogodišnjeg ludila dostignut je izjavom da bi predsjednik FIFA-e Sepp Blatter trebao dobiti Nobelovu nagradu za mir.

"On je inspiracija i čovjek koji je učinio mnogo za svjetski nogomet. To ne znači da nije bilo korupcije u FIFA-i, ali je nedopustivo da jedna zemlja nameće svoju pravnu jurisdikciju nad drugim zemljama i zadržava pravo da ih ispituje, iako time krši međunarodne odredbe", izjavio je Putin, koji je ponovno napao SAD, čije tužiteljstvo je i pokrenulo aferu i FIFA-i, čiji je rezultat desetine uhićenih nogometnih dužnosnika.

Za američkog predsjedničkog kandidata Donalda Trumpa izjavio je kako je "talentiran i pravi vođa" te podržao njegovu nedavnu izjavu o potrebi snažnije suradnje sa Rusijom.

Putin je odgovarajući na novinarsko pitanje rekao da će Rusija nastaviti sa zračnim udarima u Siriji "i s potporom ofenzivi sirijske vojske sve dok ona provodi svoje operacije", te ponovio da o budućem vodstvu u Siriji treba odlučivati sirijski narod.

Očekivalo se da će ovogodišnja konferencija za novinare oboriti rekord u trajanju, ali je prekinuta samo dvije minute prije dostizanja prošlogodišnjeg rekorda. 

Lupiga.Com
Naslovna fotografija: Hina 

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije