LJETNIM HITOM PROTIV BUŠENJA JADRANA

Imamo sunce, imamo vitar, zašto moramo bit šupak svita?

ritn by: A. B. | 16.08.2015.
LJETNIM HITOM PROTIV BUŠENJA JADRANA: Imamo sunce, imamo vitar, zašto moramo bit' šupak svita?
Dok Hrvatska očekuje raspisivanje novog natječaja za koncesionare koji bi trebali pronaći naftu u jadranskom podmorju i zaraditi na njenoj eksploataciji, SOS za Jadran nastavlja sa svojom akcijom osvješćivanja građana o štetnosti ovog nonsensa. U pjesmi "More" koju su objavili ovog vikenda upravo nonsensom nazivaju ideju bušenja morskog dna, koja se hrvatskim građanima prezentira kao put do progresa i prosperiteta, odnosno naše "norveške budućnosti". U stvaranju ljetog hita sudjelovali su TBF-ov Saša Antić, Stillnessov frontmen Yuri, Kid Rađa te Meri Cetinić. "Pjesma 'More' šalje poruku protiv bušenja Jadrana zbog nafte te daje podršku kampanji S.O.S. za Jadran. Ova pjesma tematizira i alternative koje su nam dostupne u izobilju, a to su obnovljivi izvori energije", navode vođe kampanje u kojoj sudjeluje 70 organizacija iz regije, koje su potpisale zajednički manifest.

Dok Hrvatska očekuje raspisivanje novog natječaja za koncesionare koji bi trebali pronaći naftu u jadranskom podmorju i zaraditi na njenoj eksploataciji, SOS za Jadran nastavlja sa svojom akcijom osvješćivanja građana o štetnosti ovog nonsensa. U pjesmi "More" koju su objavili ovog vikenda upravo nonsensom nazivaju ideju bušenja morskog dna, koja se hrvatskim građanima prezentira kao put do progresa i prosperiteta, odnosno naše "norveške budućnosti". U stvaranju ljetog hita sudjelovali su TBF-ov Saša Antić, Stillnessov frontmen Yuri, Kid Rađa te Meri Cetinić, dok video potpisuje Nevio Smajić.

"Pjesma "More" šalje poruku protiv bušenja Jadrana zbog nafte te daje podršku kampanji S.O.S. za Jadran. Ova pjesma tematizira i alternative koje su nam dostupne u izobilju, a to su obnovljivi izvori energije", poručuju vođe kampanje #NEnafti te #SOSzaJadran. Kampanja sa sloganom “Ne nafti – zaustavimo bušenje Jadrana” djelo je 70 organizacija iz regije koje su potpisale Zajednički manifest za budućnost Jadranskog mora. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Josipa Rimac je to radila u fušu

  03.06.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Josipa Rimac je to radila u fušu

 2. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mala kritika škole za proizvodnju poslušnika

  01.06.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mala kritika škole za proizvodnju poslušnika

 3. KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

  28.05.2020.

  Predrag Finci

  KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije