LJETNIM HITOM PROTIV BUŠENJA JADRANA

Imamo sunce, imamo vitar, zašto moramo bit šupak svita?

ritn by: A. B. | 16.08.2015.
LJETNIM HITOM PROTIV BUŠENJA JADRANA: Imamo sunce, imamo vitar, zašto moramo bit' šupak svita?
Dok Hrvatska očekuje raspisivanje novog natječaja za koncesionare koji bi trebali pronaći naftu u jadranskom podmorju i zaraditi na njenoj eksploataciji, SOS za Jadran nastavlja sa svojom akcijom osvješćivanja građana o štetnosti ovog nonsensa. U pjesmi "More" koju su objavili ovog vikenda upravo nonsensom nazivaju ideju bušenja morskog dna, koja se hrvatskim građanima prezentira kao put do progresa i prosperiteta, odnosno naše "norveške budućnosti". U stvaranju ljetog hita sudjelovali su TBF-ov Saša Antić, Stillnessov frontmen Yuri, Kid Rađa te Meri Cetinić. "Pjesma 'More' šalje poruku protiv bušenja Jadrana zbog nafte te daje podršku kampanji S.O.S. za Jadran. Ova pjesma tematizira i alternative koje su nam dostupne u izobilju, a to su obnovljivi izvori energije", navode vođe kampanje u kojoj sudjeluje 70 organizacija iz regije, koje su potpisale zajednički manifest.

Dok Hrvatska očekuje raspisivanje novog natječaja za koncesionare koji bi trebali pronaći naftu u jadranskom podmorju i zaraditi na njenoj eksploataciji, SOS za Jadran nastavlja sa svojom akcijom osvješćivanja građana o štetnosti ovog nonsensa. U pjesmi "More" koju su objavili ovog vikenda upravo nonsensom nazivaju ideju bušenja morskog dna, koja se hrvatskim građanima prezentira kao put do progresa i prosperiteta, odnosno naše "norveške budućnosti". U stvaranju ljetog hita sudjelovali su TBF-ov Saša Antić, Stillnessov frontmen Yuri, Kid Rađa te Meri Cetinić, dok video potpisuje Nevio Smajić.

"Pjesma "More" šalje poruku protiv bušenja Jadrana zbog nafte te daje podršku kampanji S.O.S. za Jadran. Ova pjesma tematizira i alternative koje su nam dostupne u izobilju, a to su obnovljivi izvori energije", poručuju vođe kampanje #NEnafti te #SOSzaJadran. Kampanja sa sloganom “Ne nafti – zaustavimo bušenje Jadrana” djelo je 70 organizacija iz regije koje su potpisale Zajednički manifest za budućnost Jadranskog mora. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Screenshot YouTube

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. PARANOJA MARKA TOMAŠA: Ništa ni o čemu

  25.02.2020.

  Marko Tomaš

  PARANOJA MARKA TOMAŠA: Ništa ni o čemu

 2. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Operetna kič državica

  20.02.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: Operetna kič državica

 3. ŽIVJETI BEZ NACIJE: Meni samom odavno je jasno - nikom ne pripadam

  07.02.2020.

  Predrag Finci

  ŽIVJETI BEZ NACIJE: Meni samom odavno je jasno - nikom ne pripadam

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije