ISTINSKI DOMOLJUBI BRUNE ESIH

Mrzi Tita, krade i ne plaća porez

ritn by: A.B. | 17.08.2017.
ISTINSKI DOMOLJUBI BRUNE ESIH: Mrzi Tita, krade i ne plaća porez
„Uzornom“ građaninu, Nevenu Brajkoviću, vlasniku kafića „Zašto ne“ u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici policija je jutros pokucala na vrata, nakon što se dan ranije pred fotografom Hine pohvalio da je sa zgrade na Trgu maršala Tita sam uklonio ploču s imenom trga i odnio je u svoj kafić. O razgovoru s policijom javnost je informirao putem svog Facebook profila, a kasnije je sve potvrdio i medijima. Policija kaže kako još uvijek utvrđuje sve okolnosti, da su o svemu obavijestili Grad te da će nakon završetka izvida o svemu će biti obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo. Kakva kazna očekuje osobu koja smatra da ima pravo sama skidati gradske ploče, dakle otuđivati nečiju imovinu, i to činiti usred bijela dana, a pri tome to ni ne skrivati, za sada nije poznato. Inače, Brajković se na lokalnim izborima našao na listi stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, a upravo je ta stranka formiranje Skupštine uvjetovala preimenovanjem Trga maršala Tita.

„Uzornom“ građaninu, Nevenu Brajkoviću, vlasniku kafića „Zašto ne“ u zagrebačkoj Frankopanskoj ulici policija je jutros pokucala na vrata, nakon što se dan ranije pred fotografom Hine pohvalio da je sa zgrade na Trgu maršala Tita sam uklonio ploču s imenom trga i odnio je u svoj kafić.

„Razgovor s policijom je obavljen oko 9 sati“, rekao je Brajković u kratkom razgovoru za tportal.

„O svemu smo izvijestili i grad, vezano uz sankcioniranje. A nakon završetka izvida o svemu će biti obaviješteno i Općinsko državno odvjetništvo“, objasnila je tportalu zagrebačka policija koja kaže kako se još uvijek utvrđuju sve okolnosti.

Kakva kazna očekuje osobu koja smatra da ima pravo sama skidati gradske ploče, dakle otuđivati nečiju imovinu, i to činiti usred bijela dana, a pri tome to niti ne skrivati, za sada nije poznato.

Trg maršala Tita
Mjesto s kojeg je ukradena ploča s imenom trga (FOTO: Hina/Zvonimir Kuhtić)

Brajković je inače vlasnik kafića koji je uoči posljednjih lokalnih izbora postao neslužbeni stožer političke stranke Neovisni za Hrvatsku, Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića, s obzirom da se nedaleko Brajkovićevog lokala nalazi i službeno sjedište te novoosnovane stranke. Novinarima se ovaj ugostitelj, kojeg su neki mediji odmah pronašli na popisu poreznih obveznika gdje stoji da je državi dužan gotovo 750.000 kuna, pohvalio da je to učinio jer je za vrijeme SFR Jugoslavije zbog „Tita i njegovih sljedbenika“ proveo 500 dana u zatvoru, devet godina nakon Titove smrti.

Na lokalnim izborima je na kandidacijskoj listi stranke Brune Esih i Zlatka Hasanbegovića stavljen na „visoko“ 47. mjesto, a upravo ta stranka je formiranje Gradske skupštine uvjetovala preimenovanjem Trga maršala Tita. No, do preimenovanja još uvijek nije došlo. Iako je Odbor za imenovanje ulica Skupštine Grada Zagreba prije tri tjedna donio odluku o promjeni imena Trga maršala Tita, tu odluku tek treba potvrditi Gradska skupština. Već ranije jednu su ploču nepoznate osobe skinule s istog trga da bi potom Facebookom kružila fotografija ploče bačene u kontejner za smeće. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina/Zvonimir Kuhtić

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. NEŠTO BI VAM REKLA: Izgubljeni šušur

  24.04.2018.

  Boba Đuderija

  NEŠTO BI VAM REKLA: Izgubljeni šušur

 2. PARANOJA MARKA TOMAŠA: Kako je počeo treći svjetski u mom dnevnom boravku

  20.04.2018.

  Marko Tomaš

  PARANOJA MARKA TOMAŠA: Kako je počeo treći svjetski u mom dnevnom boravku

 3. OTETO IZ TMINE: Vojislav Šešelj na kratkom lancu

  19.04.2018.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Vojislav Šešelj na kratkom lancu

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije