Inkubator

14.03.2002.
Inkubator
Kao što ste i sami mogli čuti, proteklih tjedana na radiju se non-stop vrtio jingle o Inkubatoru. Inkubator je natjecanje, koje je osmislio Aquarius records, a svrha mu je pronalazak novih bendova i muzičkih pravaca koji bi osvježili ovu ustajalu glazbenu scenu u Hrvatskoj. Prijavio se velik broj bendova i pojedinaca, a samo četvrtina je prošla prvi krug natjecanja

Drugi krug natjecanja se odvijao na tzv. svirkama uživo, bendova koji su prošli. Svaki ponedjeljak ste besplatno mogli ući u klub Aquarius i uživati u svirci slabo poznatih grupa koje su davale sve od sebe. Trud koji ulažu bi se uvelike isplatio, jer pobjednici dobivaju besplatno snimanje albuma, koje plaća Aquarius i ugovor sa istim. Ponedjeljci su se redali, a zvijezde su se već mogle prepoznati. Prvi bend koji je meni i mnogima zapeo za oči je Zeus Faber iz Karlovca. Daroviti core-aši, koji su u poznatim svjetskim časopisima dobivali bolje ocjene od većine stranih izvođača, ipak nisu prošli, jer kako su nazočni ljudi rekli: "Malo su too much". Bilo je tu svega, od prave muzike do šunda. Natjecanje je kulminiralo na zadnjoj večeri kad su nastupali finalisti: One II Many, Leut Magnetik, Quasar, La Gusta Superior.
Bilo je gusto, svi su imali svoje favorite, a u ponoć je proglašen pobjednik. Pobjednik je.............. Leut Magnetik.
Grupa koja broji 7 članova, sviraju većinom instrumentale i ponekad im se vokalno priključi Aleks iz skupine T. B. F. Sviraju mješavinu funka, rocka, hip hopa, etna. Mrak kombinacija.
Da ne bi bilo da su samo oni pobjednici, načuo sam da su pojedine grupe koje su nastupile na ovom natjecanju dobile ugovor sa drugim izdavačima. Da li je Aquarius ispravno odlučio, čut ćemo za koji mjesec kad se album splitskog Leuta Magnetika pojavi u prodaji. 
Još jedna nevjerojatna vijest. 
Jedan od vodećih hip hop časopisa Hip Hop Connection, je recenzirao ni manje ni više nego 2 rap sastava iz Zagreba. Riječ je o posljednjim albumima Tram 11 i Elementala. Oba albuma su odlično ocjenjena, s tim da je kritičar naglasio seksipil kojim odiše glas Remi, cure iz Elementala. Bravo naši.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Rovinj je danas povampiren prostor koji žudi samo za novcem

  11.09.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Rovinj je danas povampiren prostor koji žudi samo za novcem

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Tko nam to dolazi poslije Bandića

  05.09.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Tko nam to dolazi poslije Bandića

 3. BURE BARUTA: Oprostite, gdje je ovdje Olovo?

  24.08.2020.

  Ahmed Burić

  BURE BARUTA: Oprostite, gdje je ovdje Olovo?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije