IMAMO FOTOGRAFIJE

Predsjednik Nacionalnog stožera nam laže!

ritn by: Ivor Fuka | 23.06.2020.
IMAMO FOTOGRAFIJE: Predsjednik Nacionalnog stožera nam laže!
„Ne znam kad ste vi mene vidjeli da se s bilo kim rukujem“, upitao je novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović. Bila je to njegova reakcija na pitanje jesu li vladajući političari primjer građanima po pitanju mjera za sprečavanje širenja koronavirusa. Nakon što smo jučer odmah po Božinovićevoj izjavi pronašli nekoliko fotografija koje pokazuju da se premijer Andrej Plenković ipak u proteklom periodu najmanje nekoliko puta rukovao, odnosno da ministar ne govori istinu, sada je došao red i na samog ministra. Naime, pronašli smo nekoliko fotografija na kojima se Božinović uokolo rukuje, kako s poznatim mu, tako i s nepoznatim mu osobama. Osim toga na desetinama fotografija, koje je objavio sam HDZ, vidljivo je da ministar nimalo ne mari ni za druge epidemiološke mjere

„Ne znam kad ste vi mene vidjeli da se s bilo kim rukujem“, upitao je novinare ministar unutarnjih poslova Davor Božinović na jučerašnjoj tiskovnoj konferenciji na kojoj je tema bilo ponovno širenje epidemije koronavirusa u Hrvatskoj. Bila je to njegova reakcija na novinarsko pitanje jesu li vladajući političari primjer građanima po pitanju mjera za sprečavanje širenja koronavirusa.

MINISTAR BOŽINOVIĆ NE GOVORI ISTINU: Premijer Plenković se rukovao za vrijeme epidemije, i to ne samo jednom

NOSITI MASKE ILI NE: Krizni stožer u epizodi dogmatske obrane početnih pozicija

GRAĐANIN U SAMOIZOLACIJI: Od terorista do ovce

„Mene niste vidjeli da se ne pridržavam mjera. Ni predsjednik vlade se nije rukovao ni s kime“, ustvrdio je Božinović. Nakon što smo jučer odmah po Božinovićevoj izjavi na brzinu pronašli nekoliko fotografija koje pokazuju da se premijer Andrej Plenković ipak u proteklom periodu najmanje nekoliko puta rukovao, odnosno da ministar ne govori istinu, sada je došao red i na samog ministra.

Davor Božinović
Jesmo, ministe, vidjeli smo vas (FOTO: sisak.hdz.hr)

Naime, pronašli smo nekoliko fotografija na kojima se Davor Božinović uokolo rukuje, kako s poznatim mu, tako i s nepoznatim mu osobama. Osim toga na desetinama fotografija, koje je objavio sam HDZ, vidljivo je da ministar nimalo ne mari ni za druge epidemiološke mjere, pogotovo mjeru distanciranja, s obzirom da se gurao u gomili i grlio s desecima ljudi. 

„NEMA LABAVO“ PREMA „PETOJ KOLONI“: Liječnik govorio o nedostatku zaštitne opreme pa dobio opomenu pred otkaz

COVID-19 U HRVATSKOJ: U početku „nediscipline“ građana bijaše premlaka riječ

To se dogodilo 8. lipnja u Novom Selu Palanječkom, nedaleko Siska, gdje se tog dana odigralo druženje HDZ-ovaca u organizaciji sisačkog HDZ-a. Odmah po dolasku Božinovića na mjesto druženja, rukovao se s Ivanom Celjakom, predsjednikom gradske organizacije HDZ-a Sisak, koji ga je dočekao u Novom Selu Palanječkom. Potom se ministar rukovao i s kuharom, simpatizerima, pa i djecom. Sve uz smiješak, da bi jučer ustvrdio kako se on pridržava mjera i ne rukuje s ni kim.

Davor Božinović - Ivan Celjak
Odmah po dolasku uslijedilo je prvo rukovanje (FOTO: sisak.hdz.hr)

Zanimljivo je kako su u HDZ-u Sisak baš Božinovićevu funkciju u Nacionalnom stožeru iskoristili da bi istaknuli njegovu važnost.

„Čovjek koji je na čelu Nacionalnog stožera za borbu protiv korona virusa, izvrstan operativac i iznimno cijenjen stručnjak kojeg do redovitih izvješća stožera šira javnost nije imala priliku pobliže upoznati, Siščane je osvojio pristupačnošću, jednostavnošću i duhovitošću“, piše gradski HDZ za Božinovića, dok je Celjak istaknuo kako sisački HDZ-ovci podržavaju smjer Vlade Andreja Plenkovića i koliko je važno za sve građane da su u kriznim situacijama imali na čelu države sposobne i odgovorne ljude. Fotografije zorno pokazuju i koliko su zapravo odgovorni neki od tih ljudi. 

HDZ Sisak
Šef Kriznog stožera se pridržava epidemioloških mjera u gomili (FOTO: sisak.hdr.hr)

HDZ navodi i kako je sve održano bez ustaljenih službenih protokolarnih pravila, gdje su se Siščani željeli fotografirati s Božinovićem i porazgovarati s njim o borbi protiv koronavirusa. Sve, kažu, u „opuštenoj i prijateljskoj atmosferi“. Nakon viđenih 85 fotografija, složili bismo se da je atmosfera bila opuštena, te dodali - pogotovo što se tiče epidemioloških mjera što nikako ne ide u prilog odgovornosti tako važnog člana Nacionalnog stožera.

Davor Božinović - rukovanje
Ministar koji se ne rukuje u rukovanju s djecom (FOTO: sisak.hdz.hr)

Podsjetimo, jučer smo objavili fotografije na kojima se premijer Plenković, za kojeg je Božinović ustvrdio da se ne rukuje otkako traje epidemija koronavirusa, rukuje s nogometnim trenerom Miroslavom Ćirom Blaževićem i predsjednikom HDZ-a BiH Draganom Čovićem te video u kojem se na Markovom trgu, i to pred očima Božinovića i ministra zdravstva Vilija Beroša, rukuje s više osoba.

Davor Božinović
I još jednom (FOTO: sisak.hdz.hr)

Na koncu se možemo upitati koliko je Plenkovićevih i Božinovićevih rukovanja ostalo nedokumentirano dok nas uvjeravaju da se oni pridržavaju svih propisanih mjera, ali su građani ti koji se ponašaju problematično.

Davor Božinović
Tko zna koliko je ovakvih prizora ostalo nezabilježeno (FOTO: sisak.hdz.hr)

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: sisak.hdz.hr

Ovaj tekst nastao je uz potporu Fonda za poticanje pluralizma i raznovrsnosti elektroničkih medija u sklopu projekta "Korak dalje: Izazovi europske Hrvatske"

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

  3. DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

    28.02.2024.

    Srđan Puhalo

    DUNI VJETRE: Čudna smrada od Mostara grada

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije