BRANITELJI-AGRESORI

Policija objavila snimke "mirnog i dostojanstvenog" prosvjeda na Markovom trgu

ritn by: A.B. | 10.06.2015.
BRANITELJI-AGRESORI: Policija objavila snimke "mirnog i dostojanstvenog" prosvjeda na Markovom trgu
Na YouTube kanalu Ministarstva unutarnjih poslova objavljeno je devet policijskih snimki s prosvjeda „šatoraša“ pretprošloga tjedna. Nakon prijetnji da će izazvati eksploziju plinskih boca, davljenja policajca, „okrštenog“ kao četnika od strane ovih nasilnika, premda je čovjek imao samo tri godine kada je počeo rat, na policijskim se snimkama mogu vidjeti nasrtaji na zaštitne ograde, udarci usmjereni na policajce i prijetnje kasnijim susretima uz poruku da je rat tek počeo. Malo je reći da se radi o agresiji kakva se ne viđa na mirnim prosvjedima. Institucije ove države, prema kojima branitelji-agresori ne pokazuju niti najmanje poštovanja uporno dokazujući da su iznad zakona, usuđuju se tek voditi medijsku bitku protiv prosvjednika.

Izjašnjavaju se kao "oni koji su se borili za Hrvatsku", ali institucije te države im očigledno ne predstavljaju ništa. Ravnateljstvo policije požalilo se u utorak kako su "šatoraši" na prosvjedu 28. i 29. svibnja policajce nazivali rehabilitiranim četnicima i SAO milicajcima, mrziteljima branitelja, krvoločnicima, vikalo im se da ih treba biti sramota i da će izgubiti posao, a i prijetili su im uzvicima da znaju tko su i gdje žive.

Neke od najtežih uvreda pale su na račun policajca kojeg je jedan od "branitelja" davio na ulazu u Crkvu Svetog Marka, što je ovjekovječio fotoreporter Željko Lukunić i izazvao zgražanje javnosti.

Ravnateljstvo je zato poručilo kako se na fotografiji nalazi "Stjepan Ursa, policijski službenik iz srca naše Slavonije, strastveni sportaš i uzorni policijski službenik za kojeg kolege i rukovoditelji imaju samo riječi hvale. Čovjek koji je 1991. godine imao samo tri godine, čija obitelj oplakuje svoje stradale u Domovinskom ratu i još uvijek traga za nestalima. Sin dragovoljca i hrvatskog ratnog vojnog invalida iz Domovinskog rata".

I dok dio braniteljske populacije nastavlja terorizirati javnost - osim što su prijetili eksplozijom plina na Savskoj ulici, kršenjem odredbi o javnim okupljanjima sa svojim i dalje neprijavljenim prosvjedom već pola godine demonstriraju nepoštivanje zakona - policija i dalje hoda po jajima i vodi medijsku bitku.

Naime, na YouTube kanalu Ministarstva unutarnjih poslova objavljeno je devet policijskih snimki s prosvjeda "šatoraša" pretprošloga tjedna.

Nakon davljenja policajca, na policijskim se snimkama mogu vidjeti nasrtaji na zaštitne ograde, udarci usmjereni na policajce i prijetnje kasnijim susretima uz poruku da je rat tek počeo. Malo je reći da se radi o agresiji kakva se ne viđa na mirnim prosvjedima

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Screenshot/Hina


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije