BIZARNOST IZ POLICIJSKE RADIONICE

Sina novinarke vode kao nestalu osobu, objavili su mu i sliku, a on je kod kuće

ritn by: A.R. | 12.02.2021.
BIZARNOST IZ POLICIJSKE RADIONICE: Sina novinarke vode kao nestalu osobu, objavili su mu i sliku, a on je kod kuće
Policija je u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba uvrstila mladića Grgu Ključarića, koji uredno stanuje na svojoj kućnoj adresi i svakako se ne može reći da je nestao. Njegova fotografija i osobni podaci objavljeni su na internet stranici s nestalim osobama, a mladićeva majka, novinarka Jelena Jindra, o ovom bizarnom slučaju jučer je obavijestila svoje kolege na Facebooku. U objavi pod naslovom "Policija širi fake news" majka mladića bez razloga i provjere zavedenog kao nestala osoba navodi: "Moj sin Grgo Ključarić je živ i zdrav, stanuje sa mnom na adresi koja mu piše na osobnoj iskaznici, svaki dan ide na posao, broj mobitela mu je javan… Dakle, kako radi naša policija? Prije nekoliko sati njegova je fotografija sa svim osobnim podacima objavljena u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Što to policija radi? Širi lažne vijesti bez ikakve provjere. I čovjeka koji im je dostupan da dostupniji ne može biti, proglašava nestalim."

Policija je u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba uvrstila mladića Grgu Ključarića, koji uredno stanuje na svojoj kućnoj adresi u samom središtu Zagreba i svakako se ne može reći da je nestao. Njegova fotografija i osobni podaci objavljeni su na internet stranici s nestalim osobama, a mladićeva majka, novinarka Jelena Jindra, o ovom bizarnom slučaju jučer je obavijestila svoje kolege na Facebooku.

U objavi pod naslovom "Policija širi fake news" majka mladića bez razloga i provjere zavedenog u Nacionalnu evidenciju nestalih osoba navodi: "Moj sin Grgo Ključarić je živ i zdrav, stanuje sa mnom na adresi koja mu piše na osobnoj iskaznici, svaki dan ide na posao, broj mobitela mu je javan… Dakle, kako radi naša policija? Prije nekoliko sati njegova je fotografija sa svim osobnim podacima objavljena u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba"

Majka "nestalog mladića", nadalje objašnjava kako je portal Zagreb.info na svojoj naslovnici objavio tekst pod naslovom "Izgubio im se trag: U tjedan dana prijavljen nestanak šestero Zagrepčana, mahom mladih" na kojoj se nalazi fotografija njenog djeteta u skupini nepoznatih joj mladića.

"Živimo u centru Zagreba, u blizini policijske stanice, svi smo dostupni na kućnoj adresi, na mobitelima. A policija mu kaže da se vodi kao nestao od nedjelje 7. veljače i da je u Nacionalnoj evidenciji nestalih osoba. Bez da je itko pozvonio na naša kućna vrata, bez da je itko nazvao njega ili nas, njegove roditelje. Gdje mi to živimo? Policija raspisuje tražilice za punoljetnim dostupnim osobama i otkriva njihove osobne podatke. O povredi prava privatnosti, o šoku koji smo moj sin, njegovi prijatelji i ja sada doživjeli, neću ni govoriti. Što to policija radi? Širi lažne vijesti bez ikakve provjere. I čovjeka koji im je dostupan da dostupniji ne može biti, proglašava nestalim. Meni je najvažnije da je moj Grgo živ i zdrav, ali zbog ovoga ću se konzultirati sa svojim odvjetnikom.", zaključuje Jelena Jindra ovu nevjerojatnu priču. 

Do zaključenja ovoga teksta MUP još uvijek nije odustao od potrage te se profil "nestalog" Grge Ključarića i dalje nalazi na internetskoj stranici Nacionalne evidencije nestalih osoba gdje se građane poziva da sve informacije koje imaju o toj osobi dojave najbližoj policijskoj postaji.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. ŽENA KAO SVETI INKUBATOR: Institucionalno nasilje Republike Hrvatske

  06.05.2022.

  Lana Bobić

  ŽENA KAO SVETI INKUBATOR: Institucionalno nasilje Republike Hrvatske

 2. UŠUŠKAVANJE U DESNILO: Što je danas nama Gojko Šušak?

  05.05.2022.

  Boris Pavelić

  UŠUŠKAVANJE U DESNILO: Što je danas nama Gojko Šušak?

 3. U SRBIJI NIŠTA NOVO: Dosledno na strani zla

  24.04.2022.

  Dinko Gruhonjić

  U SRBIJI NIŠTA NOVO: Dosledno na strani zla

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije