Američka genetski modificirana pita

14.03.2002.
Američka genetski modificirana pita
Zajebati kakvi jesu, ekolozi iz Zelene akcije u isti mah od Vlade su tražili da se pod hitno progura zakon koji će zabranit GMO-e u Hrvatskoj, što se bogu utjelovljenom u američanskom veleposlaniku sigurno neće svidjeti

Američko veleposlanstvo u Zagrebu stopiralo je donaciju od 120 tisuća dolara namijenjenih najvećoj udruzi za zaštitu okoliša u nas -  Zelenoj akciji.
Veleposlanik Laurence Rossin zaključio je da je Zelena akcija svojim kampanjama protiv genetski modificiranih organizama djelovala izravno protiv politike SAD-a prema Hrvatskoj, pa je odlučio zavrnuti špinu i još jednom pokazao kako funkcionira američka politika.
Iako bi se mirne duše mogla nazvati - evo ti pet kuna da ti puknem šljagu, američka politika ipak je malo sofisticiranija. Ne temelji se na kunama nego na nešto konvertibilnijim dolarima.
Znači  - evo vam 120 iljad dolori da vam otkinemo glavu. Ako se nekom ideja o kidanju glave ne svidi - Amerika ne da pare.
Nego, uozbiljimo se malo. Ugledajmo se na nesusjednu Ameriku, te posegnimo za genetski modificiranim kukuruzom, koji istina u sebi ima gene muhe ili dvoglavog krokodila naoružanog poluautomatskom puškom i pustimo vremenu da kaže oćel bit kaki štetni posljedica. Ako se i pokažu kakve posljedice u obliku karcinoma, melanoma, our dear Laurence rećei će - jebi ga od nečeg se mora umrijet.
Rečenice tipa - čika Amerika možemo li mi ne jest vaša govna, our dear Laurence će protumačiti kao atak na Ameriku, ravan rušenju ona dva tornja što se više ne mogu srušit jerbo ih je već srušilo.
Zajebati kakvi jesu, ekolozi iz Zelene akcije u isti mah od Vlade su tražili da se pod hitno progura zakon koji će zabranit GMO-e u Hrvatskoj, što se bogu utjelovljenom u američanskom veleposlaniku sigurno neće svidjeti. Kako od onih 120 ijad dolori očito nema ništa, nije poznato su čim će Ameri sad priprijetit neprijateljskoj Rvackoj, koju, by the way, na karti svijeta može naći tek svaki 20 - milijuniti Američanin. Možda nam roknu nuklearnu glavu ili pošalju Ramba da nas razbije!? Šta god bude super Lupiga iz druge galaksije poručuje - Dragi naši prekooceanski susjedi, nema šanse da jedemo vaša govna. Pa makar nam ponudili i 240, a ne pišljivih 120 tisuća razloga. Ne zbog zdravlja, nego iz inata.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije