SVI SE MOGU IZRAZITI JEZIKOM FILMA

Krajnji rok za prijavu na Restartovu školu dokumentarnog filma

ritn by: I.F. | 19.09.2020.
SVI SE MOGU IZRAZITI JEZIKOM FILMA: Krajnji rok za prijavu na Restartovu školu dokumentarnog filma
Udruga Restart organizira školu dokumentarnog filma, edukaciju koja je namijenjena svim generacijama, bez obzira na prethodno iskustvo polaznika škole u radu na filmu. Restartova Škola održat će se u Zagrebu od listopada 2020. do veljače 2021. godine, a rok za prijavu je sutra. „Osim jake želje i motivacije, za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo, a polaznike se tijekom intenzivnog petomjesečnog programa uči osnovnim i naprednim vještinama potrebnim za stvaranje vlastitog kratkometražnog filma: osnovama snimanja, montaži slike i zvuka, dramaturgiji i režiji te produkciji, a sve kako bi im se pomoglo na putu postajanja kompletnim autoricama i autorima odnosno budućim dokumentaristima“, poručuju iz Restarta. Inače, njihova Škola već deset godina stvara nove kadrove na profesionalnoj filmskoj sceni, a neki polaznici mogu se pohvaliti brojnim nagradama za svoje završne filmove.

Udruga Restart organizira školu dokumentarnog filma, edukaciju koja je namijenjena svim generacijama, bez obzira na prethodno iskustvo polaznika škole u radu na filmu. Restartova Škola održat će se u Zagrebu od listopada 2020. do veljače 2021. godine, a rok za prijavu je sutra. 

„Osim jake želje i motivacije, za pohađanje Škole nije potrebno nikakvo prijašnje iskustvo, a polaznike se tijekom intenzivnog petomjesečnog programa uči osnovnim i naprednim vještinama potrebnim za stvaranje vlastitog kratkometražnog filma: osnovama snimanja, montaži slike i zvuka, dramaturgiji i režiji te produkciji, a sve kako bi im se pomoglo na putu postajanja kompletnim autoricama i autorima odnosno budućim dokumentaristima“, poručuju iz Restarta.

Napominju kako svoje škole održavaju u uvjerenju da je filmski medij danas dostupan svima i da se jezikom filma svi mogu izraziti. Inače, Restartova Škola već deset godina stvara nove kadrove na profesionalnoj filmskoj sceni, a neki polaznici ovih edukacija mogu se pohvaliti brojnim nagradama koje su dobili za svoje završne filmove, a koji su završavali i na nekim filmskim festivalima. 

Nakon dovršetka Škole cijele će se godine provoditi promocija i distribucija završnih filmova polaznika na filmske festivale, kao što će se distribuirati i putem Restarovog programa Restar Label. U nastavku možete pogledati završni film jedne od bivših polaznica, Sane Perić, a više polazničkih filmova možete pogledati na ovom linku.

„Za prijavu nije potrebno iskustvo već samo jaka motivacija i želja polaznika da se po završetku škole nastave baviti dokumentarnim filmom. Svi zainteresirani moraju imati osnovno poznavanje rada na računalu na koji se može instalirati program za montažu te kameri s kojom se može snimati (DSLR kamera, video kamera, mobitel….)“, kažu iz Restarta potencijalnim polaznicima. 

Voditelji ovosezonske Škole su redatelji Ana Hušman, Nebojša Slijepčević i Igor Bezinović, montažerka Hrvoslava Brkušić, producent Vanja Jambrović i Oliver Sertić, snimatelji i fotografi Dinka Radonić i Bojan Mrđenović, oblikovatelji i dizajneri zvuka Ivan Zelić i Borna Buljević, autorica i bivša polaznica programa Katerina Duda te neki gostujući međunarodni predavači.

Predavanja će se održavati utorkom od 16 do 20 sati, petkom od 20 do 22 sata i, najduži, subotom od 11 do 16 sati. Ukoliko ste zainteresirani, kako se prijaviti možete doznati na ovom linku.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Restart

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

  23.10.2020.

  Predrag Finci

  FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

  13.10.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Poruke podrške napadaču s Markovog trga trebaju nas ozbiljno zabrinuti

 3. LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

  01.10.2020.

  Marko Tomaš

  LEKSIKON MARKA TOMAŠA: Bivši dječaci koji nisu imali prigodu odrasti

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije