OPTIMIZAM I NADA U SAMO 60 RIJEČI

Natječajem traže najbolju molitvu za Ivicu Todorića

ritn by: I.F. | 06.11.2017.
OPTIMIZAM I NADA U SAMO 60 RIJEČI: Natječajem traže najbolju molitvu za Ivicu Todorića
Prema kriterijima molitva tekst molitve ne smije imati više od 60 riječi, a morao bi biti i „lakopamtljiv cijelom puku“. Također, propisano je i da molitva mora odisati optimizmom i nadom, a pošiljatelj slanjem svoga prijedloga pristaje da HRCIN istu i javno objavi.

„U ova napaćena i bremenita vremena za našu domovinu ne preostaje nam ništa osim molitve. Sa željom da Ivica Todorić uspije naći put do Zagreba, da mu tamo pošteno sudi Đuro Sessa i da ozdravi koncern Agrokor objavljujemo natječaj za prigodnu molitvu“, tekst je neobičnog natječaja kojeg je danas raspisao Hrvatski centar za istraživačko novinarstvo i slobodu medija (HRCIN) iz Zagreba, koji bi krajem godine trebao „izbaciti“ dokumentarni film „Gazda: Početak“.

Prema kriterijima natječaja tekst molitve ne smije imati više od 60 riječi, a morao bi biti i „lakopamtljiv cijelom puku“. Također, propisano je i da molitva mora odisati optimizmom i nadom, a pošiljatelj slanjem svoga prijedloga pristaje da HRCIN istu i javno objavi. 

„Ukoliko se molitva šalje anonimno pošiljatelj neka napiše i šifru od pet znakova prema kojoj će se kasnije moći identificirati organizatoru i preuzeti nagradu“, stoji u natječaju. Za zainteresirane moramo napomenuti da je rok za slanje molitve 19. studeni, a pobjedničku molitvu odabrat će javnost putem online glasanja koje će se provoditi od 20. do 23. studenog, nakon što ekipa iz HRCIN-a napravi selekciju.

Proglašenje pobjednika planirano je za 24. studeni, a nagrada za najbolju molitvu iznosi 500 kuna. Ukoliko imate svoj prijedlog možete ga poslati na e-mail adresu gazda@hrcin.hr.

Inače, u tijeku je prikupljanje sredstava putem crowdfunding kampanje za snimanje novog nastavka „Gazde“ filma zagrebačkog redatelja Darija Juričana, koji u tišini nastaje već godinu dana, a onima koji svojom donacijom pripomognu ovaj projekt ime će se pojaviti „zlatnim vezom“ ispisano na Facebook stranici filma i na popisu podržavatelja na špici filma. Za sada je prikupljeno nešto manje od 20 posto potrebnih sredstava za dovršetak filma „Gazda: Početak“, te prvo izdanje istoimene knjige i njeno distribuiranje po knjižnicama.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Pixabay

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

  23.06.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

 2. IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

  19.06.2020.

  Nataša Škaričić

  IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

 3. OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

  18.06.2020.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije