NOVA SKRIVENA PROJEKCIJA

Red je na kultni „Sav taj jazz“

ritn by: I.F. | 02.07.2018.
NOVA SKRIVENA PROJEKCIJA: Red je na kultni „Sav taj jazz“
I ove godine Motovun Film Festival uoči početka „brda filmova“ organizira skrivene projekcije u Zagrebu. Ovoga tjedna na redu je već treća. Radi se o kultnom plesnom filmu „Sav taj jazz“, koji će se na skrivenoj lokaciji prikazati u četvrtak, 5. srpnja. Točnu lokaciju, za koju organizatori jamče da je vrlo atraktivna, zainteresirani će saznati tek dan uoči projekcije. „Sav taj jazz“ je mjuzikl drama iz 1979. godine, koja je temeljena na životu Boba Fossea, slavnog brodvejskog redatelja i koreografa, te redatelja ovoga filma. Film je postigao vrlo veliki uspjeh. Nagrađen je s čak četiri Oskara i Zlatnom palmom te je prava poslastica za filmoljupce i odlično zagrijavanje za motovunski festival koji će se održati od 24. do 28. srpnja.

I ove godine Motovun Film Festival uoči početka „brda filmova“ organizira skrivene projekcije u Zagrebu. Ovoga tjedna na redu je već treća. Radi se o kultnom plesnom filmu „Sav taj jazz“, koji će se na skrivenoj lokaciji prikazati u četvrtak, 5. srpnja. Točnu lokaciju, za koju organizatori jamče da je vrlo atraktivna, zainteresirani će saznati tek dan uoči projekcije. 

„Sav taj jazz“ je mjuzikl drama iz 1979. godine, koja je temeljena na životu Boba Fossea, slavnog brodvejskog redatelja i koreografa, te redatelja ovoga filma.

Sav taj jazz
Četiri Oskara i Zlatna palma (SCREENSHOT: YouTube)

„Previše posla i želja za slavom lak su put do stresa kojeg mnogi liječe raznim opijatima. Još je teže kad je riječ o profesijama u kojima je mnogo taštine poput showbizza i scenskih umjetnosti. Zla kob nije zaobišla ni Joea Gideona, koji svoje poslovne i privatne probleme nastoji riješiti tabletama i alkoholom“, ukratko su opisali film iz Motovun Film Festivala u kojem Roy Scheider tumači ulogu autodestruktivnog koreografa koji na Broadwayu priprema predstavu, krunu svoje karijere, pri čemu iscrpljuje i plesače i sebe pa konzumira veliku količinu opijata te balansira između djevojke, brojnih ljubavnica, bivše supruge i kćeri. 

Film je postigao vrlo veliki uspjeh. Nagrađen je s čak četiri Oskara i Zlatnom palmom te je prava poslastica za filmoljupce i odlično zagrijavanje za motovunski festival koji će se održati od 24. do 28. srpnja.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Josipa Rimac je to radila u fušu

  03.06.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Josipa Rimac je to radila u fušu

 2. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mala kritika škole za proizvodnju poslušnika

  01.06.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Mala kritika škole za proizvodnju poslušnika

 3. KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

  28.05.2020.

  Predrag Finci

  KORONA, PRVI KRUG: Što ako egoizam postane dominantno moralno načelo?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije