MEDIJSKO HUŠKANJE

Narod.hr pokrenuo hajku na Mimu Simić

ritn by: M.S. | 07.10.2016.
MEDIJSKO HUŠKANJE: Narod.hr pokrenuo hajku na Mimu Simić
Tko je urednica portala narod.hr Ivana Josipović aka Tinolovka otkriva nam Crol.hr u tekstu koji analizira najnoviju njihovu hajku - ovoga puta na aktivisticu i književnicu Mimu Simić.

Tko je urednica portala narod.hr Ivana Josipović aka Tinolovka otkriva nam Crol.hr u tekstu koji analizira najnoviju hajku ovog, također neprofitnog, portala – ovoga puta na aktivisticu i književnicu Mimu Simić.

Bila je Mima Simić i ranije predmet "temeljitih" istraživanja redakcije koju je okupila Željka Markić, no kulminiralo je s tužbom koju je Simić podigla protiv Željke Markić zbog govora mržnje. Na svojem Facebook profilu književnica je javnost obavijestila o podignutoj tužbi i kako se Markić nije pojavila na ročištu, a portal narod.hr reagirao je naslovom "Evo čije bi noge voljela vidjeti slomljene Mima Simić" ispod kojega se u komentarima gnoji govor mržnje publike kakvu ovaj portal okuplja.

"U tom kontekstu valja spomenuti kako je urednikovanje spomenutim portalom povjereno stanovitoj Ivani Josipović koja ima i vlastitu igraonicu u obliku portala Tinolovka na kojem iskaču naslovi poput: 'Novinari samozvanog pedofila: Manijak preobučen u novinara maltretirao i uznemirivao moliteljice protiv pobačaja ispred bolnice', a taj, kao i brojne druge, krasi osebujan stil pisanja: 'Inače, manijak preobučen u novinara koji maltretira žene ispred bolnica i sam je povremeni narkoman, baš kao gazda mu. Potrčko i poprilično loče, njegova jebaljka ne pije'", analizirao je portal Crol.hr osebujan stil urednice portala koja je bila i među glasnijim kritičarima potpora što se dodjeljuju neprofitnim medijima, osim naravno kad je riječ o portalu koji uređuje.

Mima SimicMima Simić podigla je tužbu protiv Željke Markić za govor mržnje i postala meta najnovije hajke portala narod.hr (FOTO: Novi list)

"Portal građanske inicijative 'U ime obitelji', narod.hr, nedavno je od Zagreba dobio 120 000 kuna. Zašto? Radi se o informativnom portalu koji se na jedan posve demokratski način bori protiv medijskog terorizma ljevice", citirao je Crol.hr jedan od uradaka na Tinolovki u tekstu koji zaključuje komentarom: "Onda može i bez natječaja, nije problem. Tko zna, možda se baš tad rodila ljubav iskusne medijske maherice Željke Markić prema tom talentu u usponu", navodi se.

Kako se huškačka uređivačka politika portala narod.hr uklapa u sliku smjernih, poštenih i miroljubivih katolika što je publika kojoj se deklarirano obraćaju možda bi trebala utvrditi kakva institucija. Za početak DORH. Dovoljno elemenata navedeno je već i u tekstu koji možete pročitati na portalu Crol.hr.

Lupiga.Com

Naslovna fotogafija: Wikimedia


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Tko se boji roda još?

  09.07.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Tko se boji roda još?

 2. NEO-NAZI AUTOMOBILIST: Preko društvenih mreža do EU parlamenta

  09.07.2024.

  Sofija Kordić

  NEO-NAZI AUTOMOBILIST: Preko društvenih mreža do EU parlamenta

 3. NAPOKON DOSADNO I VESELO: Izgleda da se Sarajevo naviklo na Paradu ponosa

  24.06.2024.

  Srđan Puhalo

  NAPOKON DOSADNO I VESELO: Izgleda da se Sarajevo naviklo na Paradu ponosa

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije