ŽIVA LEGENDA

"Krapinski prakantautor" se vraća

ritn by: I.F. | 30.12.2019.
ŽIVA LEGENDA: "Krapinski prakantautor" se vraća
„Krapinski prakantautor“, kako sam sebe naziva, Matija Habijanec kojeg mnogi znaju i kao živuću legendu Marshmallowa, glavnog i odgovornog za projekt The Marshmallow Notebooks, ovih je dana objavio drugi singl i spot s nadolazećeg albuma. Radi se o pjesmi „Trust Me I Don't Know What I'm Doing“ koja će se naći na Matijinom albumu „Destruction“. „Destruction LP bit će prvi The Marshmallow Notebooks album nakon eponimne ploče iz 2013. godine u izdanju Noisy Night Recordsa, koja je rasprodana, poslije čega je album reizdan s jednom bonus pjesmom“, objašnjava Matija koji najavljuje današnji nastup u zagrebačkom Vinylu. Kaže kako će to biti prvi „bendovski The Marshmallow Notebooks koncert u Zagrebu nakon više od tri i pol godine“, čime najavljuje znatno aktivniju 2020. godinu.

„Krapinski prakantautor“, kako sam sebe naziva, Matija Habijanec kojeg mnogi znaju i kao živuću legendu Marshmallowa, glavnog i odgovornog za projekt The Marshmallow Notebooks, ovih je dana objavio drugi singl i spot s nadolazećeg albuma. Radi se o pjesmi „Trust Me I Don't Know What I'm Doing“ koja će se naći na Matijinom albumu „Destruction“ i koja pokazuje kako će Matija ponovno izbaciti kvalitetan materijal.

Matija je napisao pjesmu, producirao je, otpjevao i odsvirao gitare te hammond percussion, dok je na bubnjevima bio Vlado Mlady, s violinom Katarina Stamenkovska, s klarinetom Josip Visković, dok su Hrvoje Nikšić i Karlo Cmrk bili zaduženi za hammond, odnosno bas, a Ivana Starčević odradila back vokale. Spot za „Trust Me I Don't Know What I'm Doing“ prepun sjajnih kadrova potpisuje Josip Visković i Vjeran Vukašinović, a samu pjesmu možete preuzeti besplatno u Matijinom carstvu, na ovom linku.

„Destruction LP bit će prvi The Marshmallow Notebooks album nakon eponimne ploče iz 2013. godine u izdanju Noisy Night Recordsa, koja je rasprodana, poslije čega je album reizdan s jednom bonus pjesmom“, objašnjava Matija koji najavljuje današnji nastup u zagrebačkom Vinylu. Kaže kako će to biti prvi „bendovski The Marshmallow Notebooks koncert u Zagrebu nakon više od tri i pol godine“, čime najavljuje znatno aktivniju 2020. godinu. 

U Vinylu bismo trebali vidjeti istu postavu koja se predstavila na ovogodišnjem Tabor Film Festivalu - Matija Habijanec (gitara, vokal), Katarina Stamenkovska (violina), Josip Visković (klarinet, synth), Karlo Cmrk (bas) i Antonio Hanžek (bubanj). Cijena ulaznica je 40 kuna, a početak koncerta predviđa se u 21:30 sati. 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije