Što je novoga?

14.03.2002.
Što je novoga?
Pozdrav svima! Ovaj tjedan nije bio tako tmuran kao onaj prošli. Radilo se nešto više nego što je uobičajeno, pa ste tako mogli čitati o mnogim stvarima. Anketa o "mrak" pićima je naišla na veliki odaziv i pobjednik je odlučen. To je topli bambus. Novom anketom smo odlučili ispitati koliko glazba koju najčešće možete čuti u kafanama, utječe i na vaše glazbene sklonosti. Biti će ovdje i nekih pohvala.
Naši novinari, enciklopedisti i kolumnisti su ovaj tjedan bili iznimno raspoloženi, pa ste mogli u ovom tjednu pročitati ni manje ni više nego 30 vijesti, 20 enciklopedija i čak 6 kolumni. Svojevrsni rekord u svim kategorijama.
Kao što smo rekli anketa koja vam je postavila pitanje "Koje je najgore piće koje ste probali?", naišla je na veliki odaziv, pa i tu nalazimo također svojevrsni rekord. Uvjerljivu pobjedu je odnjelo piće za koje meni uopće nije jasno, kako se tu našlo. Riječ je o toplom bambusu, koji je uvjerljivi pobjednik. Ukoliko ni vama nije jasno, zašto je topli bambus ružniji od toliko drugih groznih pića, objašnjenje možete potražiti na adresi miro@lupiga.com. Iza toplog bambusa svoja su mjesta našli omiljeno piće svih mladih među kojima je doseglo i nevjerojatnu popularnost, Fis od jabuke i neki vaš kandidat (neko deseto), kojeg mi nismo stavili. Čini se da se ljudima sviđa piti neke grozne napitke, kao što su islandski lišaj, ricinusovo ulje i Mućko! Oni jedva da su dobili poneki glas.

U tjednu u kojem se govorilo mnogo o narodnjacima i u kojem su se pjevali narodnjaci, mi smo šutjeli. Zato smo sada odlučili progovoriti na jedan vrlo konstruktivan način, a to je jedna jednostavna anketa, sa samo dva ponuđena odgovora. Dakle, da li ste ikada pjevali kafanske pjesme?

Ovaj tjedan smo vodili i neke ozbiljne poslovne razgovore, koji su prošli povoljno. Za pohvalu je naš poslovni partner, o kojemu ćete uskoro saznati nešto više, iako vjerujem da se već o njemu dosta zna. Za pohvalu je i Secret koja je ovih proteklih dana upisala nevjerojatan broj enciklopedija. Ne smijemo zaboraviti našega Ogija, koji je uložio ogroman trud i napor, kako bi nas svojim enciklopedijama, upoznao s nečim novim.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije