IZJAVA MJESECA

„Ako pobjedi Tomašević tražit će da se Trg bana Jelačića preimenuje u Trg Draže Mihailovića“

ritn by: Lupiga.Com | 31.05.2021.
IZJAVA MJESECA: „Ako pobjedi Tomašević tražit će da se Trg bana Jelačića preimenuje u Trg Draže Mihailovića“
„Nažalost to bi se moglo dogoditi! Nažalost to bi se moglo dogoditi!“, odgovorio je Stipo Mlinarić Ćipe na pitanje „ako će prva faza biti povratak Trga maršala Tita, hoće li sljedeći zahtjev biti da se Trg bana Jelačića preimenuje u Trg Draže Mihailovića“ i tako postao ponosni vlasnik izjave mjeseca. Stipo Mlinarić Ćipe, inače je zastupnik u Hrvatskom saboru iz redova Domovinskog pokreta i očito uistinu misli da bi pobjeda Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo! mogla Zagrebu donijeti trg četničkog zločinca. Ovo spektakularno otkriće zbog izborne šutnje s vama smo mogli podijeliti tek sada. Kao uistinu briljantan argument da bi se to moglo dogoditi, naveo je da su „oni“ na Trgu žrtava fašizma mahali s „komunističkim zastavama“ i pjevali „Druže Tito mi ti se kunemo“ što, čini se, za Mlinarića znači da su poštovatelji četničkog pokreta. U njegovoj paralelnoj stvarnosti Tito nije vodio žestoku i krvavu borbu s četnicima, a komunisti nisu pokrenuli jednu od najopsežnijih operacija u povijesti Jugoslavije kako bi pronašli Mihailovića.

„Nažalost to bi se moglo dogoditi! Nažalost to bi se moglo dogoditi!“, odgovorio je Stipo Mlinarić Ćipe na pitanje „ako će prva faza biti povratak Trga maršala Tita, hoće li sljedeći zahtjev biti da se Trg bana Jelačića preimenuje u Trg Draže Mihailovića“ i tako postao ponosni vlasnik izjave mjeseca. Stipo Mlinarić Ćipe, inače je zastupnik u Hrvatskom saboru iz redova Domovinskog pokreta i očito uistinu misli da bi pobjeda Tomislava Tomaševića iz platforme Možemo! mogla Zagrebu donijeti trg poznatog četničkog zločinca. Ovo spektakularno otkriće zbog izborne šutnje s vama nismo mogli podijeliti ranije. Nažalost, jer da su građanke i građani Zagreba jučer raspolagali s ovim vrijednim informacijama zasigurno bi rezultati izbora bili bitno drugačiji.

Kao uistinu briljantan argument da bi se to moglo dogoditi, naveo je da su „oni“ na Trgu žrtava fašizma mahali s „komunističkim zastavama“ i pjevali „Druže Tito mi ti se kunemo“ što, čini se, za Mlinarića znači da su poštovatelji četničkog pokreta. U njegovoj paralelnoj stvarnosti Tito nije vodio žestoku i krvavu borbu s četnicima, a komunisti nisu pokrenuli jednu od najopsežnijih obavještajnih operacija u povijesti Jugoslavije kako bi pronašli Mihailovića, izveli ga pred sud, gdje je osuđen na pogubljenje, te je na koncu strijeljan zajedno s još osmoricom četničkih oficira, a pokopan tako da se ni do danas ne zna gdje mu je grob.

Suđenje Draži Mihailoviću
Mihailović na komunističkom sudu koji će mu donijeti smrtnu presudu (FOTO: Wikimedia)

Jedan od najbližih suradnika Miroslava Škore, koji je jučer poražen na izborima za zagrebačkog gradonačelnika, ovo je izjavio u eteru „Podcasta Velebit“ u razgovoru s „voditeljem“ Markom Juričem. Cijela emisija vrvi sličnim izjavama, a među ostalim saborski zastupnik pozvao je Crkvu, biskupe i nadbiskupe da se politički jasno odrede. Za članove platforme Možemo! rekao je kako ih je Domovinski pokret „prokazao“, te da su to „ljudi bez nacionalnosti“ koji „reže na spomen Katoličke crkve i Domovinskog rata“, a da je njihova ideologija „da nema Hrvata i da nema katolika“.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: HINA/Daniel Kasap

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

  21.09.2021.

  Sofija Kordić

  ČAROBNA FORMULA ZA IZBORNU POBJEDU: Samo truj i dalje!

 2. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

  23.08.2021.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Forsiranje loše prošlosti

 3. OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

  22.08.2021.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Žigosano medijsko zlo

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije