Dolazi nam Snežana

14.03.2002.
Dolazi nam Snežana
Već neko vrijeme kruže glasine kako će na ovogodišnjem splitskom festivalu nastupiti i jedno lice iz susjedne nam republike, Srbije. Riječ je o pjevačici narodne glazbe, Snežani Babić, koja je gore spomenutu glasinu povtvrdila u tamošnjem časopisu Svet.
Poprilično popularna kod poklonika folka u Srbiji, Snežana poznatija kao Super Sneki, izjavila je kako je istina da će nastupiti u Splitu. Nakon što se neko vrijeme nakon proturanja ove informacije, Sneki nije obraćala medijima, optužili su je kako je to bio samo marketinški potez kojem su skloni mnogi sa srpske estrade. Sneki se ipak obratila medijima te rekla kako je sve istina i da se ona nikada ne bi služila takvim manipulacijama.
Cijela ideja začela se pomalo pod utjecajem jednog našega narodnjaka, Siniše Vuce. Sneki i Vuco su se susreli i tom prilikom je Vuco odnio sa sobom njen CD. Zajedno s nekim promo materijalima Vuco je CD dao Nenadu Viloviću, direktoru splitskog festivala. Dotičnom se ono što je čuo jako svidjelo i eto Sneki u Splitu.
Jasno joj je kako je konkurencija na našem najjačem festivalu mrak jaka, pa će se truditi predstaviti i sebe i svoju zemlju u najboljem svijetlu. Pjesma neće biti baš pravi narodnjak, već će imati mediteransku melodiju s laganom primjesom folka, a pjevati će je na dalmatinskom dijalektu, što je bio i jedini uvjet organizatora. Upravo zbog ikavskog Sneki očekuje pozitivne reakcije splitske publike, koja je kako kaže "publika s kulturom". Plasman joj i nije baš bitan, koliko joj je bitan plasman na hrvatsko tržište.
Najpoznatija pjesma ove pjevačice je "Caki, Caki Cale" koju na svojim nastupima izvodi i po sedam puta. Još samo da vam priopćim zanimljiv slogan dvotjednika za koji je Super Sneki dala intervju: Svet, najtiražniji magazin od Vardara pa do Triglava.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije