Zlatna obljetnica rada

18.09.2004.
Zlatna obljetnica rada
150 prevedenih knjiga + 500 knjiga objavljenih od strane njegove uredničke ruke u 50 godina prevoditeljskog i 35 godina uredničkog rada. O kojem je ovdje slavljeniku riječ, iskreno se nadam da svi ipak već pogađate. Međutim, ako 'imade' takvih kojima se lampica, unatoč svemu navedenome, ne pali, nećemo biti strogi. Takve ćemo lagano uputiti na naše

Čisto sumnjam da postoji stan bilo gdje unutar granica bivše Juge, u kojemu se mjesta našlo i za policu s knjigama, a da na njoj prašinu ne skuplja barem jedan primjerak iz poznate i dizajnerski tako prepoznatljive edicije Hit.

Tko još ne zna, sad će saznati da je istu (ali i još brojne druge edicije) pokrenuo i dugi niz godina naslovima punio gospodin koji se zove Zlatko Crnković.

Na brojne smo vas hapeninge, koncerte, izložbe i utakmice do sada na ovome mjestu pozivali, a došao je čas da vas pozovemo i na jednu svečanu proslavu.

U ponedjeljak 20. rujna 2004. s početkom u 20 sati, u predvorju NSK, (ako ne znate, to vam je na adresi Hrvatske bratske zajednice bb u Zagrebu), održat će se svečana proslava zlatne obljetnice rada u izdavaštvu urednika i prevoditelja Zlatka Crnkovića.

Na proslavi će se obilježit cijeli niz respektabilnih okruglih znamenaka: 50 godina prevoditeljskog i 35 godina uredničkog rada, te 150 prevedenih i 500 uređenih knjiga Zlatka Crnkovića. O životu i radu Zlatka Crnkovića govorit će glavni ravnatelj NSK dr. Josip Stipanov, književnica i književna teoretičarka dr. Julijana Matanović i urednik u Algoritmu Neven Antičević.

U programu sudjeluju glumac Vanja Drach i Zagrebački kvartet saksofona. Na svečanosti će se ujedno predstaviti 150. "slavljenikov" prijevod - knjiga Polarni ekspres te njegova 500. uređena knjiga - roman Brechtova ljubavnica.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

    17.05.2024.

    Zdenko Duka

    DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

    11.05.2024.

    Brano Mandić

    TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije