ŽEN IMA NOVI SPOT

Ljetni kadrovi „Jugomentala“ bude nostalgiju

ritn by: I.F. | 14.01.2019.
ŽEN IMA NOVI SPOT: Ljetni kadrovi „Jugomentala“ bude nostalgiju
Nakon što se ŽEN vratio s Batat turneje, a na koju ovoga puta Lupiga nije išla s njima, svjetlost dana ugledao je njihov novi spot, i to za pjesmu „Jugomental“. Najveći krivac za novi spot je Darko Vaupotić koji je osmislio ideju i realizirao je, te potpisuje fotografije i videosnimke korištene u spotu, kao i montažu, a radi se o njegovom prvom spotu. Zapravo je, kao što ćete i imati priliku vidjeti, riječ o kolažu sastavljenom od niza fotografija i snimaka, što je rezultat njegovog doživljaja otoka Brača, na kojem je boravio prošle godine, kada se družio sa ŽEN-om tijekom njihove jadranske turneje. Dakle, pred vama je treći video spot sa spomenutog albuma, koji je objavljen u studenom 2017. godine. U pjesmi je, primijetit ćete, korištena i vremenska prognoza nedavno preminulog meteorologa Milana Sijerkovića.

Nakon što se zagrebački bend ŽEN vratio s Batat turneje, a na koju ovoga puta Lupiga nije išla s njima, svjetlost dana ugledao je njihov novi spot, i to za pjesmu „Jugomental“. Na spomenutoj turneji inače izuzetno koncertno aktivni ŽEN je, osim Hrvatske, obišao Srbiju, Bugarsku, Makedoniju, Grčku i Italiju, gdje su svirali i na festivalima PIN Music Conference i EuropaVox.

LUPIGA NA TURNEJI S BENDOM ŽEN: Naš bend ima bezbroj sektora i samo jedan klub - Klub idijoti

SUNČANI LJUDI: Žen ima novi album, poslušajte ga

Najveći krivac za novi spot je Darko Vaupotić koji je osmislio ideju i realizirao je, te potpisuje fotografije i videosnimke korištene u spotu, kao i montažu, a radi se o njegovom prvom spotu. Zapravo je, kao što ćete i imati priliku vidjeti, riječ o kolažu sastavljenom od niza fotografija i snimaka, što je rezultat njegovog doživljaja otoka Brača, na kojem je boravio prošle godine, kada se družio sa ŽEN-om tijekom njihove jadranske turneje. 

„Vaupotić je jako dobro oslikao emociju kojom zrači instrumentalni uradak 'Jugomental'. Ljetni kadrovi u spotu bude osjećaj nostalgije nekog davnog doba, dok istovremeno razigranost, slojevitost i boje izražavaju nešto novo i moderno, dajući na trenutke čak dojam fantazije i svijeta neke druge dimenzije“, objašnjavaju iz slovenske izdavačke kuće Moonlee Records, koja je izdala ŽEN-ov album „Sunčani ljudi“ u kooperaciji s još dva nezavisna izdavača - Vox Project iz Francuske i Unrecords iz Austrije.

Dakle, pred vama je treći video spot sa spomenutog albuma, koji je objavljen u studenom 2017. godine. U pjesmi je, primijetit ćete, korištena i vremenska prognoza nedavno preminulog meteorologa Milana Sijerkovića.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: screenshot/YouTube

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

  23.06.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

 2. IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

  19.06.2020.

  Nataša Škaričić

  IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

 3. OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

  18.06.2020.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: Izazov zlikovačkih lista

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije