Vrijeđanje

14.03.2002.
Vrijeđanje
www.insults.net stranica je posvećena upravo onome o čemu govori i njen naziv. Vrlo šarolike uvrede i psovke, možete pronaći u sadržaju ove simpatične stranice. Između ostalog možete naučiti psovati na 37 svjetskih jezika. No, ipak moramo priznati kako su i psovke i uvrede namijenjene onima koji tek ulaze u svijet vrijeđanja i psovanja, dakle za početnike. Ipak siguran sam da će i oni najiskusniji u tom zanatu naučiti nešto novo.

Stranica je pokrenuta od strane zaljubljenika vrijeđanja još prije tri godine i do danas se sadržaj ove neobične stranice poprilično proširio. Kao što Lupiga ima vic dana, Insult ima uvredu dana. Današnja uvreda dana bila je: I don't think you are a fool, but what's my opinion compared to that of thousands of others. Na  naslovnici možete i poslati uvrede, kako samoj redakciji, tako i nekoj vama bliskoj ili omrženoj osobi koja će na svoj mail dobiti razglednicu s uvredom. Tu je i generator uvreda, koji na osnovu podataka koje ste mu dali, izbacuje nasumične uvrede namijenjene vama. Također izdvajamo i uvrede namijenjene svakoj naciji ponaosob u sekciji "Around the world".

Za oko nam je najviše zapela rubrika "Kako psovati na stranim jezicima?". Tu imate priliku naučiti psovati na 37 svjetskih jezika, doduše samo one osnovne psovke. Na žalost ili na sreću među ovih 37 jezika ne nalazi se hrvatski jezik, ali su zato tu majstori psovanja, Srbi, a i još jedni naši susjedi, Slovenci. Od ostalih zanimljivih jezika izdvajamo: hebrejski, finski, armenski, korejski, malezijski, te tagalogski na kojem vam usput kažem malaki ang susu mo!    
Kako nemamo vremena, a ni prostora izdvojiti sve što se nalazi na Insulutsu, upućujemo vas da klikneta na ovo mjesto i saznate kako sam vas u prošloj rečenici uvrijedio. Samo znajte izabrao sam najgluplju uvredu, koja možda nekome i nije uvreda, nego pohvala. Najbolje je ipak pogledati prijevod pojedinih psovki, što vam Dani i ja toplo preporučamo.

Moramo reći i to kako je broj psovki još uvijek malen, te da neke psovke našem mentalitetu mogu biti čak i smiješne, ali to govori samo o nama samima. Ipak svi početnici, koji su tek stupili u svijet psovki i uvreda, mogu naučiti mnogo, mnogo novih stvari.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Ovo je Plenkovićev „sad ili nikad“

  07.08.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Ovo je Plenkovićev „sad ili nikad“

 2. OBILJEŽJA GENERACIJE: Tri bivša vojnika osvijetlila su zajedničku nam nesreću

  02.08.2020.

  Marko Tomaš

  OBILJEŽJA GENERACIJE: Tri bivša vojnika osvijetlila su zajedničku nam nesreću

 3. DRHTAJ KOJI OSJETIM: Suza za zagorske brege

  31.07.2020.

  Predrag Finci

  DRHTAJ KOJI OSJETIM: Suza za zagorske brege

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije