Vikend rolica

14.03.2002.
Vikend rolica
Ipak da, rolica je tu. Nakon većih tehničkih problema tokom protekle noći kada je čuveni Ćirin sigurnosni sustav nepovratno progutao gotovo sve što ovdje možete pročitati, uspijeh je evidentan. Ne isključujem dakako krivicu desne ruke koja je jednostavnim lijevim klikom na Back uništila trosatno žuljanje šupka. Ovog vikenda osiromašeni smo neigranjem engleske i francuske lige stoga razmišljamo o nečemu što bi se bi se zvalo "sportska srijeda" ili sl. kako bi pokrili te tjedne tekme i ubacili Ligu prvaka. Ova sezona je ipak eksperimentalna za rolicu. Trebati će dakako i neki sponzor za to, Amstel ili nečiji Mastercard. Vikend su obilježili munchenski i rimski gradski okršaji, borba za vrh u Italiji i junak Vincenzo Montella. Rezultati, tablice
ENGLESKA- Liga sa zaostatcima, rasjeckana, specifična, napeta. Ovog vikenda nije se igralo, samo je potonji par remizirao u Leicesteru, a odigrano je par zanimljivih utakmica F.A. Cupa (Newcastle 1 - 1 Arsenal, Middlesbrough 3 - 0 Everton, Tottenham H. 0 - 4 Chelsea, West Bromwich 0 - 1 Fulham). Arsenal je tokom tjedna dobio zanimljivu ponudu od Intera koji je za francusku vezu Henry-Pires-Vieira spreman iskeširati 100 milijuna funti. Isto tako pohlepni Real je bacio oko na Owena dok fanovi Manchestera pomno prate da Beckham do kraja mjeseca potpiše novi ugovor od 20 milijuna funti i izbjegne ostale ponude. Bokšić je do 73 min. igrao za M'brough koji se ovom pobjedom plasirao u polufinale F.A. Cupa.
STRIJELCI: Nistelrooy(Man Utd) 36, Henry(Ars) 28, Owen (Liv) 27...

Leicester C. 1 - 1 Charlton Athletic

1 Manchester United 61
2 Arsenal 60
3 Liverpool 59
4 Newcastle 55
5 Leeds 48
6 Chelsea 47
...

FRANCUSKA- Još jedna loša vijest za poklonike Paris SG-a. Ispali su iz oba tamošnja kupa u tjedan dana(Paris 0 - 1 Lorient ). U prvenstvu mali Lens koristi kikseve Lyona i PSG-a pa se odvaja na tablici. Jučer je samo Auxerre izgubio doma od Bordeauxa. Oba kluba bore se za mjesta u europskim kupovima. Bordeaux ima utakmicu manje, ali i veliki zaostatak. Auxerre pak ima 3 tekme manje od vodećeg trojca i tu vidi svoju šansu. Sjećate li se nekad jakog Monaca? Vodi ga slavni Didier Deschamps, deveti su sa 35 bodova, a također su ispali iz kupa od drugoligaša Nimesa na penale. Loša sezona za velike francuske klubove.
STRIJELCI : Pauleta(Bordeaux) 21, Darcheville(Lorient) 16, Cissé(Auxerre) 15...

Auxerre 0 - 1 Bordeaux

1 Lens 59
2 Lyon 53
3 Paris SG 48
4 Auxerre 48
5 Lille 48
6 Bordeaux 41
...

ITALIJA- 25 golova, 2,77 po utakmici.
Montella, Montella!!! Igrač koji će danas osvanuti na svim sportskim naslovnicama. U uvijek borbenom gradskom derbiju sa Laziom Roma je jučer ponajviše zahvaljujući Montelli "razvalila" suparnike sa 5:1. Stavio je 4 gola iza Peruzzijevih leđa, a pobjedu je šlagirao Totti sa petim golom. Najteže se odlučiti koji je gol najljepši. Prije utakmice zabilježeni su neredi u predvorju stadiona u kojima je izboden nožem novinar privatne talijanske televizije. Milan je potvrdio lošu sezonu izgubivši u Bologni, priča se o odlasku Ševčenka, što Berlusconi ne želi niti čut'. U drugom derbiju Inter je zadnjim minutama spasio bod protiv Juvea i pomogao Romi da dođe na vrh. U toj utakmici briljirao je Seedorf sa oba gola za Inter, ljepotani. Tudoru je zapisan gol koji je dao s kosom, a od ostalih Hrvata samo je Vugrinec je igrao cijelu utakmicu i izgubio. Lecceu prijeti ispadanje.
STRIJELCI : D. Hubner(Piacenza) 21, Vieri(Inter) 18, Trezeguet(Juve) 18...

Inter Milan 2 - 2 Juventus
Atalanta 2 - 1 Lecce
Fiorentina 0 - 0 Udinese
Piacenza 2 - 0 Perugia
Torino 2 - 2 Chievo
Venezia 1 - 2 Brescia
Verona 1 - 0 Parma
Bologna 2 - 0 AC Milan
Lazio 1 - 5 AS Roma
13. ožujka:
Parma ? - ? Chievo

1 Roma 53
2 Inter 53
3 Juventus 52
4 Bologna 44
5 Chievo 40
6 Milan 38
...

NJEMAČKA- 32 gola, 3,55 po utakmici
195-i gradski derbi između Bayerna i Munchena 1860 dobio je europski prvak u zadnjim minutama golom Finka. Ova pobjeda zadržala je Bayern u borbi za prvaka. Strijelci su bili posebno raspoloženi ovo kolo, posebno Herthini i Wolfsburgovi. Sve pobjede odnijeli su domaćini, osim one u Nurnbergu, gdje su domaći igrači u Bildu svi dobili ocjenu 6. Tomislav Marić još je ozlijeđen, a ni ostali Hrvati nisu se naigrali ovo kolo. Većina ih je odgledala tekme sa klupe, neki(Banović, Živković) su ušli u zadnjim minutama, a neki su ozlijeđeni(Šuker, Marić, N. Kovač..). Soldo je igrao za Stuttgart koji je izgubio u zadnjoj minuti, a Piplica je skinuo jedanaesterac starom Ulfu Kirstenu.
STRIJELCI : Ballack(Bayer) 15, Miroslav Klose(K'lautern) 15, Amoroso(Borussia) 14...

Bayern Munich 2 - 1 Munich 1860
Borussia Dortmund 3 - 1 Monchengladbach
Hansa Rostock 2 - 1 Kaiserslautern
Leverkusen 2 - 0 Energie Cottbus
Nurnberg 0 - 4 Werder Bremen
St. Pauli 1 - 0 Freiburg
Wolfsburg 5 - 1 1. FC Cologne
Hertha BSC 6 - 0 Hamburger SV
Schalke 2 - 1 Stuttgart

1 Bayer 53
2 Borussia (D) 52
3 Bayern 50
4 Schalke 48
5 Kaiserslautern 48
6 Hertha 46
...

ŠPANJOLSKA- 31 gol, 3,1 po utakmici.
U izravnoj borbi za treće mjesto Barca je izgubila od Betisa utakmicu u kojoj je realno bila bolja. Realove zvijezde u Madridu, lako i uvjerljivo. Deportivo izgleda nemože do bodova protiv malih i slabih klubova kao što to recimo može u gostima kod Reala. Crveni karton u 13. min. i odmaranje igrača za Arsenal odnijeli su 2 boda i treće mjesto. Na dnu tablice poprilična je gužva u kojoj od 13 do 20 mjesta klubovi imaju 5 bodova razlike.
STRIJELCI : Morientes 15, Raul, Garcia Leon Moises(Sevilla), Kluivert, Catanha 11...

Real Madrid 3 - 0 Villarreal
Real Betis 2 - 1 Barcelona
Deportivo La Coruna 1 - 1 Rayo Vallecano
Las Palmas 2 - 1 Deportivo Alaves
Espanyol 2 - 0 Athletic Bilbao
Malaga 2 - 1 Zaragoza
Mallorca 4 - 2 Osasuna
Valencia 2 - 0 Sevilla
Valladolid 2 - 4 Celta de Vigo
Real Sociedad 0 - 2 Tenerife

1 Valencia 53
2 Real M. 52
3 Betis 49
4 Deportivo 48
5 Barcelona 46
6 Celta 45
...

HRVATSKA- 17 golova, 2,12 po utakmici.
Izgleda da će opet kružiti priča da su se zagrebaši kladili na neriješeno protiv Marsonije. Ili to, ili im jedan od najslabijih klubova naše lige stvarno ne odgovara. Dinamo je bio uvjerljiv u Čakovcu, a Šibenik u Sigetu gdje je domaći trener odmah ponudio ostavku. Spajić pak za sve krivi Luku Bonačića kojeg ujedno i poziva u pomoć. U derbiju kola Ćiro je ponovo poražen sa Osijekom. Varteks je u 89. min. nakon bolje igre uspio dati gol za 2:1 i ostati u pratnji Dinamu i Hajduku. Zagreb je vjerovatno prvi, za drugo mjesto bit će gadna borba.
STRIJELCI : Olić 18, Bjelanović 16, Hasančić 14...

Hrvatski Dragovoljac 0 - 4 HNK Sibenik
NK Čakovec 0 - 2 Dinamo Zagreb
NK Zagreb 1 - 1 Marsonia
Slaven Belupo 0 - 0 Cibalia Vinkovci
Hajduk Split 1 - 0 NK Zadar
Kamen 2 - 1 Pomorac Kostrena
NK Rijeka 2 - 0 TSK Topolovec
NK Osijek 1 - 2 Varteks Varazdin

1 Zagreb 55
2 Hajduk 46
3 Dinamo 46
4 Varteks 44
5 Rijeka 37
6 Slaven 30
...

IZDVOJENO- U rubrici izdvojeno izdvajamo lijep povratak našeg Igora Tudora u dresu Juventusa koji se jučer sastao sa Interom. Nakon gotovo četiri mjeseca Igor je odlično igrao na svojoj poziciji braniča a dokazao se i kao napadač zabivši drugi gol. To nam daje nadu da će na skorom svjetskom prvenstvu Igor znalački čuvati našu polovicu od mrskih nam nogometnih suparnika. Izdvajamo i podatak da u Njemačkoj Bundesligi igra čak 17 Hrvata od koji su ovo kolo igrali njih četiri. Napominjemo da su Sportske Novosti za dan 11.03.2002. godine objavile krivi podatak da u Bundesligi igra 16 Hrvata, na neobjašnjiv način s popisa izostavljajući Zvonimira Soldu koji je igrao od prve minute.
Napominjemo da je ušao i Dario Šimić, no to ne napominjemo zbog njegovog učinka u igri, nego zbog činjenice da ovaj mladić i dan danas nakon deset godina fura istu staru demode frizuru tipa «u razdeljak te ljubim».(miro@lupiga.com)

PRVOMAJSKA škola Zagreb- Bilježimo rekordan dolazak ekipe na ovaj nogometni događaj(11 poklonika lopte). Fli-fla-flu odabirom ekipa profitirao je Miro koji je izabrao jučer neraspoloženog Davora. Ovaj vrsni igrač jučer nije dao niti jedan gol za razliku od Joze L. kojem je sve polazilo za nogom. Tako je Jozina četvorka bila najuspješnija, pobijediti ih je uspijela u dva navrata ekipa koju je izabrao Vuki koji je kako kaže dao samo jedan gol, što je čista laž. Bilo ih je malo više. Fuka nije primio niti jedan gol u svom kraćem nego inače boravku na golu. Sve je prošlo bez većih ozljeda osim plavog otiska lopte na Daretovoj lijevoj nozi. Iduće nedjelje zainteresirane pozivamo na vanjsko igralište koje će se tokom tjedna izabrati svađom. Konkuriraju Mimara, Jarun, Vrbani ili imate možda i vi neki prijedlog(komentari).
Na kladionici su pare spušili Baya, Vince i Vuki.





Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije