UMJESTO „OPERI ME“

Njegova „platna“ prljava su vozila, a rezultat fascinantan

ritn by: Lupiga.Com | 28.06.2017.
UMJESTO „OPERI ME“: Njegova „platna“ prljava su vozila, a rezultat fascinantan
„Kad sam prišao svom kamionu ugledao sam nadimak i pomislio da su možda neki tinejdžeri opet napisali 'operi me'. Ali onda sam podigao pogled i ugledao prekrasan prizor – sovu – što me uistinu impresioniralo. Ne znam kako sad oprati tu ljepotu“, kaže vozač kamiona kojemu je svoju „posjetnicu“ ostavio Nikita Golubev, slikar, koji se proslavio svojim street art radovima. Njegova „platna“ prljava su vozila koja pronalazi na moskovskim ulicama. I dok se diljem planete takva vozila redovito „žigošu“ nekim „duhovitim“ natpisima poput onog „operi me“, Golubev je u stanju na njima napraviti pravo umjetničko djelo. „Nemam umjetničko obrazovanje, imam medicinsko, ali cijeli svoj život pokušavam steći nove vještine“, skromno kaže ovaj umjetnik koji na društvenim mrežama svoje radove prezentira pod imenom PorBoyNick, a u ova dva videa vidjet ćete kako samo uz pomoć prstiju i četkice uspijeva ostvariti izuzetno dojmljive rezultate.

„Kad sam prišao svom kamionu ugledao sam nadimak i pomislio da su možda neki tinejdžeri opet napisali 'operi me'. Ali onda sam podigao pogled i ugledao prekrasan prizor – sovu – što me uistinu impresioniralo. Ne znam kako sad oprati tu ljepotu“, kaže vozač kamiona kojemu je svoju „posjetnicu“ ostavio Nikita Golubev, slikar, koji se proslavio svojim street art radovima. 

Njegova „platna“ prljava su vozila koja pronalazi na moskovskim ulicama. I dok se diljem planete takva vozila redovito „žigošu“ nekim „duhovitim“ natpisima poput onog „operi me“, Golubev je u stanju na njima napraviti pravo umjetničko djelo.

„Nemam umjetničko obrazovanje, imam medicinsko, ali cijeli svoj život pokušavam steći nove vještine“, skromno kaže ovaj umjetnik, koji se pokušao izraziti i crtanjem pomoću kapljica vode na stolu ili slikanjem u pijesku, a ni sam ne zna što će sljedeće pokušati, ali siguran je da će to ponovno biti nešto novo. Na društvenim mrežama Golubev svoje radove prezentira pod imenom ProBoyNick, a u ova dva videa vidjet ćete kako samo uz pomoć prstiju i četkice uspijeva ostvariti izuzetno dojmljive rezultate.

 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: ProBoyNick


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. SUKOB DVA BARBARIZMA: Zar je moguće da je čovjek 21. stoljeća toliko žedan krvi?

  25.11.2020.

  Marko Tomaš

  SUKOB DVA BARBARIZMA: Zar je moguće da je čovjek 21. stoljeća toliko žedan krvi?

 2. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Duhovna močvara

  09.11.2020.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Duhovna močvara

 3. FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

  23.10.2020.

  Predrag Finci

  FILOZOFIJA I KORONA: Poslije će svi biti „pametni”

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije