Tko je to na teen385.com?

21.05.2004.
Tko je to na teen385.com?
He, he, he, he, he, he, he - bješe prva reakcija našeg Ivora kada je saznao za ovo s čime ću vas upoznati u tekstu koji upravo slijedi, a moram priznati da se ni moje reagiranje nije bitnije razlikovalo. No, da me krivo ne shvatite, smijeh je bio upućen na naš vlastiti račun, a o čemu se ustvari radi saznati možete kao i obično, jednim malim klikićem na

Da vas više ne zamajavam, radi se o tome da je sajt na kojega upravo trošite svoje impulsiće proglašen za "stranicu tjedna" i to ni manje ni više nego na "web časopisu za mlade" kojeg možete naći na adresi www.teen385.com.

Kao i svaki medij orijentiran na one na kojima, navodno, svijet ostaje, i teen385.com donosi vrlo raznolik odabir tekstova i tema namijenjenih tinejdžerskom uzrastu. Tako mlađahni jahači cyber valova u dotičnom online časopisu mogu pronaći mnoštvo štiva koje bi moglo zaokupiti njihovu pažnju - od modnih savjeta, glazbenih i filmskih novosti (ali i recenzija), do rubrike zanimljivosti (tekstovi tipa - "Snima se pornić s Beckhamom?") ili odjeljka posvećenog tehnološkim novotarijama (mobiteli i sl.). Tu je svakako i forum u kojem su naši kikići u mogućnosti razmjenjivati mišljenja o raznoraznim temama (a kako vidimo, to svesrdno i čine), a ne manjka niti nezaobilazna rubrika savjeti u kojoj od voditeljice rubrike Ivane Tepeš dobivaju odgovore na pitanja vezana uz klasične pubertetske  (prvi sex, menga, itd.) i ine probleme, a što izgleda otprilike ovako:

"Pitanje: heej, ciao Ivana....i ja imam jedno pitanje, a to je: kad idem prvi put ginekologu, jel on mora da izviniš prst gurat u vaginu, mislim ja to ne bih još htjela barem prvi put ne...možda sam čudna ali željela bih to znati... thank youuu.
Odgovor: Ginekolozi, obično, vaginalno pregledavaju žene. Ako si djevica onda analno. To je njihov posao, kao što je zubaru da ti pregleda zube. Nemaš se čega bojati i sramiti. Raspitaj se koji je ginekolog dobar i spreman razgovarati o stvarima koje te zanimaju. Nažalost, nisu svi divni i nemaju baš strpljenja. A s obzirom da je to tvoj prvi put i stvar je intimna nađi nekog normalnog. Za utjehu – kada sam ja prvi put išla kod ginekologa, barem sam 50 puta napravila krug oko ambulante prije no što sam ušla. No, poslije svega sam bila sretna i ponosna na sebe jer sam postala odgovornija prema svome tijelu i sebi
."

teen385.com u svom sadržaju ima također i tzv. spajalicu ("pronađite idealnog partnera"), a posebno je zanimljivo da svaka rubrika ima svoju različitu anketu. Također je tu i nagradna igra (nagrade - 4 para Skecherica, 2 kape i 20 CD-a), kao i newsletter.

Iako, zbog oskudnosti u vremenu, nisam u mogućnosti veću pozornost obratiti kvaliteti tekstova, moram reći da je dizajn sajta na zavidnoj razini, i sve djeluje vrlo profesionalno.

A na kraju da ne zaboravim pojasniti i smijeh iz uvoda - dragi moji Lupeži, preporuka koju dobismo od sajta namijenjenog tinejdžerskoj publici sasvim dovoljno govori o ozbiljnosti tekstova kojima naše čitateljstvo zasipamo, zar ne? No, utješimo se barem povećanjem posjeta koje će ova preporuka Lupigi, vrlo izgledno, donijeti.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

    17.05.2024.

    Zdenko Duka

    DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

    11.05.2024.

    Brano Mandić

    TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije