Što je novoga?

27.01.2004.
Što je novoga?
Novica "Što je novoga?" opet kasni, iako čisto sumnjam da je to itko primijetio. A i nije neka šteta, jer i nemamo nešto posebno za reći, osim da smo opet srušili rekord u posjetima, a kako je krenulo srušit ćemo ga i jednog od dana ovoga tjedna, baš kao što ćemo u narednim danima ispuniti dvije najave s kojima ćemo vas upoznati danas. Ankete što se tiče – homoseksualci mogu igrati u hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji

Već nekoliko mjeseci ova novica nije kasnila, a i sada za njeno kašnjenje imamo vrlo objektivne okolnosti (i to čitav splet istih), ali vas s njima nećemo zamarati. Glavno je da sada kada već kasnimo, ovu novicu odradimo na brzaka, pa shodno tome reći ćemo vam kako smo prošli tjedan zabilježili 21 ID, odnosno tekst, a činilo se da toga ima dosta više. To, dakako, nije naš novi rekord, ali rekordan je (opet!?!) broj jedinstvenih posjetitelja, od četvrtka kada je Lupigom prosurfalo 2 209 osoba. Prognoziram da će taj rekord biti popravljen već ovoga tjedna, jer ne znam iz kojeg razloga Lupiga je iz dana u dan sve jača.

Prošlotjedna anketa umjesto uobičajenih sedam, zadržala se devet dana, ali rezultati bi bili identični da je ostala i mjesec dana. Dakle, jasno je kako bi velika većina Lupeža (65%) dopustila homoseksualcima da igraju za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Istu stvar homoseksualcima ne bi dopustilo 25% Lupeža, dok odluku vezanu uz to pitanje ne bi moglo donijeti njih 10%. Eto, pa se vi sad zamislite, ukoliko mislite da se ima o čemu zamisliti.

Ovotjedna, odnosno bolje rečeno, ovopetodnevna anketa nastavlja s ozbiljnim pitanjima, neki bi rekli čak životno bitnim. Pitamo vas mislite li da bi se i kod nas trebale podići cijene alkohola i cigareta na europsku razinu. Iako na prvi pogled vrlo jednostavno, ovo pitanje je iznimno kompleksno, jer nije riječ samo o parama i vašoj guzici, nego i o nečemu drugom.

Pohvalu će dobiti miro@lupiga.com bez obzira što je veto na istu uložio bijednik poznat pod nadimkom Riječni rak koji na ovom sajtu obnaša nekakvu bitnu, ali nadasve marionetsku funkciju. Dakle, pohvala Mireku, a pokuda, s neuobičajenom radošću, ide Bozzi. Zašto s radošću? Pa zato jer ne može on stalno dobivati pohvale. Što se tiče najava, tu ćemo biti malo iscrpniji nego inače, pa ćemo najaviti novi putopis (Sarajevo)  i novog kolumnistu ili možda kolumnisticu. Naravno, kao i uvijek, o tome će pravovremeno biti obaviješteni svi oni koji se upisani u našu mailing listu, a do tada ugodan vam ovaj zimski tjedan.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije