Što je novoga?

16.11.2003.
Što je novoga?
Još jedan tjedan je iza nas! Curling je vaš najdraži sport, ali u prilog činjenici da ste svi sportski raspoloženi, govori podatak kako su svi sportovi na našoj anketi bili u pet deka (čitaj izjednačeni). Nova anketa ponešto je ozbiljnija, ali svejedno očekujemo tešku i neizvjesnu borbu. Pohvalu je dobila osoba koju često zaboravljamo, a koja ulaže nevjerojatan trud kako bi odgovorila na bezbroj, kako smislenih, tako i besmislenih pitanja.

Evo nas opet u staroj, dobroj novici "Što je novoga". I to ne više pisanoj u inozemstvu, a niti kao prošlog tjedna sa hvalisanjem zbog rekordnog broja bilo čega, jer Lupiga se opet malo ulijenila, što se pogotovo odnosi na kolumniste. Dakle, prema novom načinu kvantitativnog mjerenja (kvalitetno ionako nije upitno) između dvije novice "Što je novoga" smo "izbacili" tek 19 ID-eva. Nadam se kako će ovaj tjedan biti mnogo uspješniji. Zapravo ipak ima jedan rekord, a taj nam govori kako naši posjetitelji nisu lijeni kao što su članovi Lupeške redakcije. Naime, u četvrtak je Lupiga oborila novi rekord u broju posjeta. Taj dan na naše stranice došlo je točno 1374 različitih posjetitelja (ili možda isti posjetitelji, a drugi kompjuteri?), od kojih dobar dio u potrazi za nevjerojatno popularnom kompjuterskom igricom, Blast Billiards.

Nakon podužeg vremena imali smo jednu anketu ("Moj najdraži sport je?") koja nije imala uvjerljivih i neuvjerljivih, pa tako razlika između posljednje plasiranog i pobjedničkog odgovora u ovotjednoj anketi nije bila velika. Ipak pobjednika imamo. To je Curling, o kojem je na Lupigi već ponešto napisano, što možete provjeriti klikom na ovih pet točki - ..... Iza Curlinga smjestila se Formula 1 na skijama. Nakon nje Tegljenje kamiona i tako redom, sve do posljednjeg, Trčanja unatrag.

Ovotjedna anketa vratit će se nešto ozbiljnijim temama, pa ćemo vas upitati koji je najgori hrvatski film. Dakako, pitanje se moglo postaviti i na drugačiji način (koji je najbolji hrvatski film), ali čemu? Kandidata je uistinu mnogo i činjenica je kako sve nismo mogli "strpati" u anketu, a vjerujem i kako se nekih od najboljih kandidata jednostavno nismo mogli sjetiti. Ostaje vam samo da glasate za ovih devet komada koje vam nudimo.

Pohvalu nemam dati kome doli našem dragom Andreju koji je prošlog tjedna uspio odgovoriti na desetak u najmanju ruku teških pitanja (razočarenje s kojim mu dajem pohvalu govori samo o žalom što drugih kandidata za istu - nema). No, zato kandidata za pokudu uvijek ima, tovar jedan. Ali zašto bih izabrao bilo koga drugog osim Riječnog raka? Zbilja, razloga nema. Dakle, pokuda Riječnom raku. Što se pak najava tiče tu za reći nemamo ništa Do slijedećeg "siromašnog" tjedna - lijep pozdrav.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  2. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  3. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije