Što je novoga?

21.10.2002.
Što je novoga?
Odmah na početku moram reći kako ovaj tjedan nema pohvala, a ni pokuda, što nikako ne znači da stvari kreću ili već idu dobrim putem. Tako da svi vi koji ste htjeli svoje ime pronaći među pohvalama ne morate kliknuti na opširnije. Od ostalog sadržaja izdvajam rezultate ankete. I tu ću vas sačuvati od klikanja na opširnije, rekavši vam kako je najviše glasova dobio odgovor da su pijani i drogirani vozači podjednako opasni. Novu anketu već vidite, pa ni sad ne morate kliknuti na opširnije. Nekih najava također nema, tako da zbilja ne postoji razlog zašto biste kliknuli na opširnije, barem ne na prvi pogled.
Ne znam ima li više smisla da ovu novicu započnem u stilu: "Opet je prošao još jedan tjedan"; pa ću cijelu stvar pomalo izmijeniti i započeti ovu novicu u stilu: "Opet nije prošao još niti jedan tjedan" - a vi se nalazite u još nijednom izdanju iz neserije nenovica pod nenazivom "Što je novoga"! Pa da krenemo i nabrzaka riješimo sve osnovne stvrai.
Dakle, ankete o opasnim vozačima više nema, osim ukoliko se netko ne potrudi pa ne prokopa po arhivi. Pitanje je bilo: "Koji vozač je "opasniji"?", a pobjedio je odgovor kako su i pijani i drogirani vozač podjednako opasni - vaših 55 glasova. Što se tiče direktne borbe između pijanog i drogiranog vozača rezultat je ovakav: 44 glasa za pijanog i 20 glasova za drogiranog. Pod komentarima uglavnom nailazimo na odgovore kako je pijani vozač pijan i neoprezan, dok je drogirani nadrogiran i preorezan. U svakom slučaju savjetujem vam da se vozite trijezni i čisti.

Nova anketa za cilj ima istražiti vaše glazbene afinitete ili još bolje rečeno vaše koncertne sklonosti. Tako smo vam na glasanje ponudili deset muzičkih događanja koje će Hrvati pohoditi u povećem broju, a vi se možete odlučiti samo za jedno od njih, osim ako nećete glasati nekoliko puta. Neka nam ne zamjere oni koji bi htjeli pogledati neke druge koncerte, jer ovih smo se tek tako sjetili. Pobjednik dobija karte, ali neće biti ni pobjednika, a ni karata.Toliko o toj novoj anketi, a sada krenimo na pohvale.

Jednu stvar sam naučio u ovoj rubrici, a to je da ima svakojakih ljudi. Neke će pohvala stimulirati, neke destimulirati, a neki će ostati ravnodušni. Tako ovaj put neću pohvaliti nikoga, jer zbilja nemam koga, a samog sebe mi je dosadno pohvaljivati, a to mogu da i ne napišem ništa. No, neće biti ni pokuda, iako mogu pokuditi sve žive, pa čak, vjerovali ili ne i samog sebe. Zanimljiva je jedino činjenica kako neki ljudi rade na Lupigi mnogo više od nekih koji smatraju i busaju se u prsa kako je ta stranica njihova. Ovim potonjima poručujem: "Dragi moji! Nije ova stranica ničija!". Budući sam u žurbi, ja odoh, pa ako kome nešto nije jasno može me nazvati na mobitel, koji nemam.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije