Što je novoga?

10.05.2004.
Što je novoga?
Pa je'l moram svakoga tjedna pisati ovu novicu? Uz toliko volje nije ni čudo da opet kasnim s njom, a ni nema se nešto previše za reći (ovo je do sada u ovoj prilici izgovoreno valjda najmanje 279 puta). Jedino možda treba reći da je bilo nekog muvinga među Lupežima, nekog rada na "terenu", što je urodilo plodom koji sažet u one naše ID-eve iznosi 21 – brojka kakvu nismo imali već dugo. Nikako ne klikaj na

Što reći? Uz ovoliku i ovakvu volju za pisanjem ove dosadne novice, čudi me da ona ne kasni i tjedan dana, a ne samo jedan dan. No, ponekad ipak ta novica dobro dođe, kao primjerice sada, kako bih se mogao pohvaliti da sam napokon nešto najavljeno uspio objaviti kad sam i obećao. Riječ je, naravno, o životu u visinama, odnosno o putopisu iz Begovog Razdolja. Možemo se i pohvaliti sa solidnim brojem onih ID-eva, tj. tekstova. Bilo ih je 21, a posebno veseli to što je dobar dio njih "odrađen na terenu". No, usprkos tome novog rekorda u posjetima još uvijek nema, ali sada mu se barem opasno približavamo.

Iako su neke osobe uložile mnogo truda kako bi falsificirale rezultate prošlotjedne ankete, pokazalo se da susjed nije jalan što mu prvom susjedu krava daje puno mlijeka, odnosno drago nam je što je Slovenija ušla u Europsku Uniju. Zanimljivo je i to da ta anketa nije izazvala gotovo nikakvo zanimanje Lupeža, o čemu svjedoči tri puta manje glasova nego u anketi prethodnici. Dakle, Slovencima sretno.

Ovotjedna anketa nastala je u nekoj glupoj i bezazlenoj redakcijskoj raspravi kojoj je tema bio Đorđe Balašević, na Lupigi često spominjani kantautor. Tako vas pitamo što je Balašević prvenstveno, s tim da se morate uklopiti u naše kriterije koji možda i neće biti najjasniji, ali anketa je naša, pa ćemo je i postavljati onako kako se nama postavlja.

Pohvalit ću Bozzu, vječnog udarnika, mislim da i nisam imao nekog izbora. Iako to sigurno nije očekivao, pokudu je dobio Riječni rak, a tko drugi. Što se tiče najava, ovoga tjedna bismo nakon nekoliko mjeseci pauze mogli ugostiti novog GostaLupeža. Vidjet ćemo, nada živi.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije