ŠTAKAŠI

Mamić vs. Mesić - komedija del arte

19.10.2004.
Štakaši: Mamić vs. Mesić - komedija del arte
Jučer je na Općinskom sudu u Zagrebu održano ročište između još aktualnog dopredsjednika loptačkog kluba Dinamo Mamića i bivšeg zagrebačkog pročelnika Zavoda za gradsko planiranje Mesića, a oko nekih prijetnji što je navodno Maminjo uputio Mesketu. Uopće nije bitna pravna zavrzlama i sve to, bitan je dernek što je nastao na suđenju, a bogme i nakon njega

Radilo se o klasičnoj komediji del arte. Maminjo koji se u sve živo kune da nije kriv i da je žrtva sustava, i uvjerava Mesića da mu nije nikad prijetio. Najbolje od svega, Mesić se manje više slaže s time, ali u ovom procesu pokušava istjerati pravdu na čistac, ponajviše zbog svojeg otpuštanja. S kojim Mamić ima gotovo ništa.

U čitavu komediju uključila se i zamjenica Općinske državne odvjetnice koja je histerično tražila da se Mamiću ne dozvoli upadanje u riječ i komentiranje. A sudac je u isto vrijeme od nje tražio da sjedne s mirom. Onda se i odvjetnik oštećenoga uključio u čitavu priču, podjebavajući Tužiteljicu koja je po defaultu na njegovoj strani. Zbrka, smijeh i suze.

I baš kada se pomisli da je sve gotovo, sudac zaključi raspravu, zakaže slijedeću, a onda nastavak cirkusa: Mesiću, vi odaberite ustanovu, a ja ću im u dobrotvorne svrhe uplatiti 100.000 kuna, i da prekinemo naše sporove, gotovo je preklinjao Zdravac.

No, tada se nastavlja epopeja, jer Mesić ima jedan uvjet, a to je da zagrebačka gradonačelnica uplati tih dobrotvornih sto iljadarki. Jer je ona kriva za njegovo otpuštanje. S tim je argumentima nastavio na kavi na koju ga je pozvao Mamić, populist koji je već došao na razinu svog učitelja Ćirohita.

Iako ga je njegov odvjetnik uvjeravao u ispravnost Zdravkanovog prijedloga, Mesić danas nije poklekao, već je kazao da će još vidjeti. Izgleda da ipak postoje izgledi da se poznati štakaši iz Poglavarstva na kraju ljudski pomire.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

    17.05.2024.

    Zdenko Duka

    DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

    11.05.2024.

    Brano Mandić

    TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije