Smrt prinčeva

14.03.2002.
Smrt prinčeva
Velika tuga obuzela je cijelu Saudijsku Arabiju, a pogotovo saudijsku kraljevsku obitelj. U samo osam dana umrla su tri saudijska princa. Jedan je umro od srčanog udara, drugi u prometnoj nesreći dok je išao ovom prvom na sahranu, a treći je u pustinji umro od žeđi.

Osam dana smrti saudijskih prinčeva započelo je prošlog ponedjeljka srčanim udarom princa Ahmeda bin Salmana bin Abdulaziza (43), izdavačkog tajkuna i zaljubljenika u konjske utrke. Na njegovu sahranu s automobilom je u Rijad krenuo njegov bratić, princ Sultan bin Fajsal bin Turki al-Saud (41), poslovni čovjek i bivši vojni pilot. Nedaleko od Rijada zbog neprilagođene brzine dogodila mu se prometna nesreća u kojoj je izgubio život.
Tuga je zahvatila Saudijsku Arabiju i jučer kada je objavljeno kako je umro još jedan princ, Fahd bin Turki bin Saud al-Kabir. Uzrok njegove smrti je krajnje bizaran, budući da je Fahd umro od žeđi tijekom putovanja saudijskom pustinjom. Tijelo dvadesetpetogodišnjeg Fahda pronađeno je samo 90 kilometara od glavnog saudijskog grada, Rijada. Okolnosti u kojima je princ umro nisu objavljene, kao ni razlozi zbog kojih se našao u jednom od najsuših predjela svijeta gdje se dnevna temperatura ne spušta ispod 45 stupnjeva. U pustinji su pronađena i još dva tijela nesretnika koji su bili na putu s trojicom prijatelja. Njima petorici pokvario se auto, a dvojica nesretnika su pješke krenuli po pomoć do koje nisu stigli, dok su preostala trojica na kraju uspješno stigli kućama. Nakon ova dva slučaja policija je upozorila građane da se ovog ljeta klone pustinjskih puteva ili da ako već moraju krenuti na put, naprave dobar plan.

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

  3. SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

    02.04.2024.

    Bojan Tončić

    SLUČAJ GRUHONJIĆ: Aleksandar Vučić – Voltaire sa kamom

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije