Prstom u anus - nova vrsta rukovanja u Hrvata

21.12.2005.
Prstom u anus - nova vrsta rukovanja u Hrvata
"Joso Mraović je prije otprilike pola godine odlučio u Gospić uvesti novi običaj rukovanja guranjem prsta u anus. Odlučio je Gospićane izvući iz poslijeratne depresije ovom novom, intimnijom vrstom rukovanja. I sve bi bilo u redu da nije naletio na Ilishu Jarett, košarkašicu koja je zbog previše bavljenja sportom nije stigla upoznati s novim gospićkim običajem"

"Kada bismo prihvatili da je svaka radnja u međusobnim kontaktima izjednačena sa spolnim odnošajem, radnja koja se može podvesti pod ovo kazneno djelo, tada bi nastao kaos u pogledu primjene ovog kaznenog djela u praksi, jer bi se svaki dodir između dviju osoba praktično mogao smatrati počinjenjem ovog kaznenog djela, ako jedna od osoba nije željela tjelesni kontakt s drugom osobom, pa bi i obično rukovanje bilo kazneno djelo silovanja, a što je neprihvatljivo", stoji u obrazloženju Branka Milanovića, stand-up komičara koji je male ekrane zamijenio sudnicom.

Joso Mraović je prije otprilike pola godine odlučio u Gospić uvesti novi običaj rukovanja guranjem prsta u anus. Odlučio je Gospićane izvući iz poslijeratne depresije ovom novom, intimnijom vrstom rukovanja. I sve bi bilo u redu da nije naletio na Ilishu Jarett, košarkašicu koja je zbog previše bavljenja sportom nije stigla upoznati s novim gospićkim običajem.

Naime, jedne večeri Joso Mraović je ushićen odličnom recepcijom svojeg novog pozdrava poželio isti podijeliti i s gospićkim pridošlicama, pa je krenuo od izvanredne tamnopute košarkašice. No, ispostavilo se da Ilisha pojma nema o lokalnim običajima, te je Mraovićev gest gostoprimstva prilično nezahvlano protumačila kao pokušaj silovanja.

Da bi otklonio svaku sumnju, Mraović je pozvao policiju. Kad je policija stigla na mjesto navodnog zločina, počela je gurati Mraoviću prst u anus u znak pozdrava. Bilo je i onih policajaca koji su Mraoviću gurnuli čak i pola glave jer ga nisu vidjeli preko par godina. No, Ilishu, neobrazovanu ženu, nisu uspjeli primiriti. Ona nije odustajala od svoje sulude tužbe.

Uzaludno su Gospićani govorili: "Vidiš ti te crnce, u Africi jedu ljude, i mi prihvaćamo takve običaje. Da ja odem u Zimbabwe, ne bih imao ništa protiv toga da me netko pojede, a ona se buni zbog običnog rukovanja."

U Gospić je nedavno stigla i ekipa National Geografica da snime reportažu o parovima koji se Gospićem šetaju zagrljeni, međusobno držeći prste u anusima. Čak su i očevi i majke prihvatile taj novi običaj, pa nije rijetkost vidjeti oca kako šeće sa svojim dvogodišnjim djetetom držeći mu prst u anusu.

Prvo ročište kasnilo je preko dva sata, jer je sudnica bila puna medija i trebalo je vremena da svi pozdrave Milinovića. Milinović je srdačno i s velikim osmijehom na licu prihvatio novi novi pozdrav. Nakon što su svi međusobno provjerili prostate i omirisali ostatke večera, počelo je suđenje.

Koje je završilo na jedini mogući način, oslobađajućom presudom. A košarkica se ne misli vraćati u naše pitome i intimne gradiće. Njoj je draža hladna, alijenizirana i potrošački nastrojena agresorska Amerika. Nije ovo ni prvi ni zadnji slučaj u kojem pridošlica nije mogla prihvatiti lokalne običaje.

A ako sretnete Milinovića, rukujte se s njim. A ako su vam ruke prljave, upotrijebite vibrator. Nije ni on spolni organ. To je komad plastike.

Ritn by dr. Lebowsky

http://lebov.blog.hr

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije