Krk - prava gesta prema ljubiteljima životinja

22.07.2005.
Krk - prava gesta prema ljubiteljima životinja
Svjedoci smo svakodnevnih napisa o mučenju malenih pasa u svrhu istraživanja i nastave na Veterinarskom faksu, o muci koju prolazi Društvo za zaštitu životinja u Rijeci oko rješavanja lokacije za životinjski azil, o napuštenim i pronađenim životinjama, o leševima dupina, o pismu famozne i fatalne BB našem predsjedniku. Strašno! Jest, ali dogodi se tu i tamo i poneka gesta vrijedna hvale i isticanja

Grad Krk je recimo, grad koji obiluje famoznim "plavim zastavama". Gotovo da više i nema plaže na kojoj ne vijori taj komad plave krpe koja jamči kvalitetu svega i svačega i za to vijorenje plaža treba ispunjavati xyz uvjeta.

Plave su zastave postale nekakav simbol prestiža i ponosa, no vjerujem da su puno glavobolje zadale vlasnicima četveronožnih kućnih ljubimaca koji se također vole osvježavati u moru, jer istovremeno s podizanjem plavih zastava ide i postavljanje tablica zabrane kupanja pasa i ostalih ljubimaca.

I lijepo je imati priznate kvalitetne plaže i lijepo je da se u istom plićaku ne kupa vaše dijete i nekakav pit bull, no najljepše je kada se nađe rješenje s kojim će biti sretni i roditelji i djeca i psi i njihovi vlasnici.

Tako se gradska vlada Grada Krka dosjetila jednu uvalu koja je radi svojeg položaja (na udaru je juga) bila najčešće prepuna smeća pretvoriti u plažu za kućne ljubimce. Plaža se sada održava, a vlasnici pasa tu dolaze sa svojim mazama i zajedno uživaju bez da ih netko gleda poprijeko.

Uvala Redagara tako je postala raj za kućne ljubimce, a Grad Krk vjerojatno jedini na Otoku koji ima kvalitetno riješeno ovo pitanje s kojim druga mjesta muku muče. Inače sama uvala Redagara tj. more u istoj je prekrasno čisto, a ranije navedeni razlozi odbijali su eventualne kupače.

Vjerujem da je Grad riješio "jednim udarcem dvije muhe" na zadovoljstvo svih! Zato Big Smile for Krk!

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

    11.05.2024.

    Brano Mandić

    TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  2. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

    04.05.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  3. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije