Kod formulaša zanimljivo i napeto!

23.08.2003.
Kod formulaša zanimljivo i napeto!
Ralf Schumacher je uspio prvotnu kaznu startanja deset mjesta unatrag pretočiti u novčanu. Iznos koji će morati platiti je 50 000$ što je za njega daleko bolja solucija. Ali priča se i dalje nastavlja pa se gleda kako će se okriviti i Kimija i Rubinha. Njih dvojica trebaju ići na saslušanje, ali se ne boje nikakvih kazni. Sam Ralf je rekao…

…da u nesreći nije nitko kriv jer je to po njemu obična nesreća u utrci. Moram priznati da se slažem s njim i mislim da se prevelika strka digla oko incidenta. Točno je da je nesreća možda izbacila Ralfa i Kimija iz utrke za naslov, ali kazna neće ništa promijeniti, pogotovo što je ovoj dvojici svejedno.

Nesreća je iznenadno izbacila Montoyu u prvi plan. Montoya je rekao kako prije tri utrke nije uživao toliku pozornost i nitko mu nije davao velike šanse, a sad ga svi hvale i ohrabruju. Većina misli da će osvojiti prvenstvo jer je Bridgestone zakazao, a i Ralf je rekao da će pomoći kolegi. Montoya se osvrnuo na to izjavom da Ralf ne smije biti sebičan i kako mu u ugovoru stoji da mora slušati naredbe momčadi. Kad smo kod ugovora neki izvori kažu da je Ralf već potpisao ugovor za Williams na dvije godine u vrijednosti 9 milijuna dolara po sezoni. U Williamsu odbijaju te glasine.

A što kaže peterostruki prvak svijeta Michael Schumacher? Schumi ne želi ništa prognozirati, vjeruje kako će Ferrari imati dobar auto u Mađarskoj iako je svjestan svih problema. Svi upiru prstom u Bridgestone jer je po njima japanska gumarska tvrtka podbacila. Schumi i dalje odbija da je riječ samo o jednom faktoru.

Protiv Schumachera je ovaj tjedan govorio Kimi Raikkonen. On, naime, ne misli kako je Michael trenutno najbolji vozač u F1. 'Dajte svima Ferrarije ili McLarene pa ćemo vidjeti tko je najbolji', predložio je Finac. Ipak Kimi priznaje da ga je teško pobijediti jer ima golemo iskustvo, baš ono što nedostaje njemu samome.

Trotjedna stanka bez testiranja pružila je priliku za odmor. David Coulthard je svoj odmor proveo na  luksuznoj jahti krstareći Mediteranom. Odvojio je vremena i posjetio MotoGP utrku u Brnu. 'Lijepo je jednom biti samo gledatelj', njegov je doživljaj. Juan Pablo Montoya je praznike iskoristio za posjet Bogoti. Žena Connie je otkrila podatak da odmor provodi igrajući nogometne simulacije na PlayStationu. Schumi je odmor iskoristio da bi proveo neko vrijeme sa obitelji. Da bi malo vratio kondiciju trenirao je sa Juventusovim igračima. Kad je već spomenut nogomet, sadašnji vlasnik nogometnog kluba Chelsea, ruski milijarder Abramovich nakon ulaganja u klub sad želi prste zavući u svijet F1. Paul Stoddart, vlasnik Minardija želi njegova ulaganja i prema njemu Rus je zainteresiran. Uz djelomično vlasništvo i Berniea Ecclestonea, Abramovich bi mogao nešto napraviti za Minardi koji slavi 300 utrku.

U nedjelju je utrka na stazi Hungaroring. Staza je za ovu godinu dobila neke promjene koje čitavu duljinu staze povećavaju za nekih 400 metara. Prvi zavoj sad je gotovo lakat zavoj, sve u svrhu povećavanja šansi za pretjecanje. Većina vozača se slaže da je novost dobra, dok neki ne vjeruju u to i misle da će najveći faktor uspjeha biti rad u boksu jer će to biti jedini način pretjecanja. Toplo vrijeme će opet nositi prednost za Williamse i Michelin. Spora staza u kombinaciji sa vrućinom bit će iscrpljujuća za vozače. Ali odmora i zabave u Budimpešti ima na pretek i svaki vozač se slaže da u gradu ima zabave za sve. Bude li sve teklo kako treba možemo očekivati dominaciju Williamsa jer je to slika sa zadnjeg Grand Prixa, a između ova dva GP-a testiranja nisu dopuštena. Prema tome sve je ostalo isto.

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije