IZJAVA TJEDNA O „VELIKOM VOĐI“

Plenković je kao Martin Luther

ritn by: Lupiga.Com | 29.07.2021.
IZJAVA TJEDNA O „VELIKOM VOĐI“: Plenković je kao Martin Luther
„Ima nešto u ponašanju i funkcioniranju Andreja Plenkovića što podsjeća i vuče stanovitu sličnost s utemeljiteljem protestantizma Martinom Lutherom, ne Kingom, znamenitim crnačkim vođom, već s onim koji se pojavio u Europi, na prijelazu s 15. na 16. stoljeće“, mrtav-ozbiljan je zapisao Robert Frak, glavni urednik Glasa Istre u svom komentaru koji je objavila ta tiskovina. Zapravo, nije hrvatski premijer tek sličan Martinu Lutheru, on je, da se zaključiti iz Frankovog teksta, po svemu i daleko bolji, mudriji te promišljeniji od najpoznatijeg svjetskog reformatora. Spominje tu Frank i obespravljene radnike i radničke interese, a upravo je široj javnosti glavni urednik Glasa Istre postao poznat po jednoj radničkoj temi. Naime, Frank je nedavno bio glavni akter skandala kada je otpustio troje novinara pulskog dnevnika. Problem je nastao jer su novinari upozoravali na pristranost Roberta Franka pri uređivanju Glasa Istre.

„Ima nešto u ponašanju i funkcioniranju Andreja Plenkovića što podsjeća i vuče stanovitu sličnost s utemeljiteljem protestantizma Martinom Lutherom, ne Kingom, znamenitim crnačkim vođom, već s onim koji se pojavio u Europi, na prijelazu s 15. na 16. stoljeće“, mrtav-ozbiljan je zapisao Robert Frak, glavni urednik Glasa Istre u svom komentaru koji je prošlog vikenda objavila ta tiskovina. Zapravo, nije hrvatski premijer tek sličan Martinu Lutheru, on je, da se zaključiti iz Frankovog teksta, po svemu i daleko bolji, mudriji te promišljeniji od najpoznatijeg svjetskog reformatora. 

„On je kao vrhunski tenisač koji podjednako dobro servira, vraća, smečira te koristi bekend ili forhend, igra na travi ili zemlji, pred punim ili praznim tribinama. To mu je forte, možda i jedan od glavnih“, piše Frank.

Frankov izuzetno dugački komentar od gotovo šest kartica teksta vrvi neumjerenim veličanjem Andreja Plenkovića, a opremljen je naslovnom fotografijom na kojoj su, pogađate, u krupnom planu hrvatski premijer i Frank. Spominje tu Frank i obespravljene radnike i radničke interese, a upravo je široj javnosti glavni urednik Glasa Istre postao poznat po jednoj radničkoj temi. Naime, Frank je nedavno bio glavni akter skandala kada je otpustio troje renomiranih novinara pulskog dnevnika. Problem je nastao jer je novinarski trojac upozoravao na pristranost Roberta Franka pri uređivanju Glasa Istre

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: HINA/Mario Strmotić

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Ulica Milana Mladenovića

  13.06.2024.

  Marko Pogačar

  MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Ulica Milana Mladenovića

 2. UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

  28.05.2024.

  Srđan Puhalo

  UZ USVAJANJE REZOLUCIJE: Kako da se ne radujemo kada smo opet pobijedili, kako?

 3. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije