Vlatko Marković - demagog i špreher na šestu!

26.02.2005.
Vlatko Marković - demagog i špreher na šestu!
Vrhovni poglavar hrvatskog nogometa, Vlatko Marković, inače poznat i kao sugrađanin dijela Lupeža, gostovao je na "Vrućoj liniji" Sportskih novosti, što će reći da su mu kojekakvi postavljali, kako umjesna, tako i neumjesna pitanja, a kroz njih se najviše provlačio ime "izdajnika", Igora Bišćana. Iako smo mi na Lupigi "daleko od sporta" nalazimo da je zanimljivo prenijeti nekoliko Markovićevih odgovora, jer izrekao je svakakvih

Andrija Mazdan (19), učenik iz Metkovića: Jeste li gledali kako je Bišćan majstorski pripremio prvi pogodak Liverpoola Apotekarima iz Leverkusena?

"Jesam, pa što. Akcija je bila krasna, uopće nije upitno da je Bišćan klasa čim je član jednog tako uglednog kluba. Međutim, nemojmo od toga driblinga stvarati famu, zar je jedna precizno dodana lopta razlog da svi u Hrvatskoj padamo u euforiju? Zar sutra, čim Bišćan baci loptu iz auta, treba drhtati cijela nacija? Ja sam dinamovac kao i on, poznajem njegovu obitelj o kojoj mislim sve najljepše, ali prikočimo malo. Igor zna gdje su ulazna vrata selekcije, neka na njih pokuca. Suigrači su tražili da ga se eliminira, neka traže i da ga se vrati."

Davor Tomašević (30), trgovac iz Zlatara: Apeliram na malo razumijevanja za Bišćana, on je pogriješio, ali mora li zbog toga ispaštati vječno? I Juda je pogriješio, ali Krist je na križu oprostio svima!

"Krasna komparacija... Već sam rekao: ako je čist pred suigračima, čist je i pred Bogom."

Neven Šarac (26), student iz Vinkovaca: Kakvi su izgledi da Kranjčar uzme Bišćana, to je u nekoliko navrata najavio?

"Treba poštovati proceduru i hijerarhiju. Ako Niko Kovač, poštena gastarbajterska duša koja u svakoj sekundi gine za Hrvatsku, kaže da je isprika uvjet za bilo kakve razgovore, onda ja tu nemam što dodavati ni oduzimati. Igrači su bili ošamućeni Bišćanovim ispadom, ti kolosi kojima je domovina ili domovina njihovih roditelja sve; jeste li primijetili da Josip Šimunić zaplače svaki put kad se svira naša himna? Baš zato poštovat ćemo njihov stav."

Šime Martinović (38), ribar iz Pučišća: Je li istina da je Barić otpisao Bišćana zato što je, navodno, homoseksualac?

"On homić?! Što vam je, čovječe, bit će da ste nesretni jer riba ne grize tjednima... Za tu i još neke insinuacije kriv je običaj da istaknuti profesionalci u inozemstvo vode privatnog trenera ili fizioterapeuta pa se rađaju svakojake aluzije. Ma, da se mene pita, da sam ja trener stranoga kluba, nikad ne bih dopustio takvu pratnju."

Jura Marijanović (40), vodoinstalater iz Umaga: Ako ste toliko principijelni prema Igoru Bišćanu, zašto niste prema Niki Kovaču koji je rekao da Vatreni uvijek moraju nastupati u Zagrebu, a pripremati se u Brežicama?

"Ne sjećam se da je kapetan izjavio baš tako, štoviše, uvjeren sam da nije."

Stiže li doista Brazil na Poljud?

"Stiže. Doduše, ugovor još nije potpisan. Inzistiramo na kompletnosti peterostrukog prvaka svijeta, pod Marjan moraju i Ronaldinho i Ronaldo, svi najbolji, a ne kao nekad, kad je Dinamo u Sikirevce putovao bez Crnkovića, Šanteka, Režeka, Jerkovića, Markovića..."

Željko Pihač (42), službenik iz Samobora: Kakvi su izgledi da uskoro ugostimo Škotsku; ja sam član jedne navijačke udruge iz Glasgowa, znanci iz te države rado bi došli u Hrvatsku?

"Škotima smo iskreni prijatelji i taj susret sasvim je izvjestan. Pamtimo kako su Škoti navijali za Hrvatsku protiv Engleske lanjskoga lipnja u Lisabonu."

Jasminko Bandalo (48), ekonomist iz Zagreba: Lijepo je što se o državnoj postavi piše afirmativno čak i kad nije sve idealno, zar nije vrijeme za stopiranje crnila koje teče iz Dinama i Hajduka?

"Slažem se, zbog takva zaključka dobit ćete ulaznicu za utakmicu s Islandom!"

Zašto ga sustavno krše svi ti Mamići, Blaževići, Štimci, Sinovčići?

"I ja se pitam, odgovarajući da je suđenje u HNL bolje nego u ligama svih okolnih država."

Neven Rudić (47), inspektor iz Savskog Marofa: Ja sam bivši sudac koji nije htio suditi po nalogu pa su me skinuli. Sad mi ne daju do zvanja kontrolora-instruktora, nekoliko puta sam bio kod vaše tajnice i molio da me primite, no to se još nije dogodilo.

"Obratite se izravno meni, nema nikakvih problema."

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

    28.03.2024.

    Srđan Puhalo

    IZ PRVE RUKE: Šta sve naučite o BiH kada počnete da slušate ploče?

  2. VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

    18.03.2024.

    Predrag Finci

    VIRTUALNA STVARNOST: Doba loših imitacija, kopija i surogata

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

    05.03.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Za Osmi mart, kupi mi, mama, jedan mali rat

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije