DISCIPLINA U ZAGREBU

Koja sprema iznenađenje

ritn by: Lupiga.Com | 11.02.2015.
DISCIPLINA U ZAGREBU: Koja sprema iznenađenje
Disciplin A Kitschme, jedan od najživljih i najaktivnijih bendova nastalih u doba Jugoslavije, ponovno nastupa u Zagrebu - 13. ožujka. Ali to neće biti običan koncert, već - kako najavljuju organizatori - premijerni i ujedno ekskluzivni nastup u Močvari. Disciplin A Kitschme na ovom koncertu promovira box set "Ove ruke nisu male... 3", koji na tri CD-a i jednom DVD-u sadrži albume "Uživo! Najlepši Hitovi!", "Dečija pesma" te eksplozivne, komercijalno najaktraktivnije albume "Зелени Зуб na planeti dosade" i "Nova iznenađenja za nova pokolenja". Osim 44 pjesme, tu su i brojne raritetne video snimke grupe iz perioda 1987. - 1991. godine i bogato opremljeni booklet.

Za ovu priliku set lista Disciplin A Kitschme će biti prilagođena sadržaju box seta, s pojačanim brojem starih pjesama. Ono "ekskluzivni" s početka najave odnosi se na jedno iznenađenje koje Zagrepčanima sprema Koja. Na koncertu u Močvari, sadašnjoj postavi Discipline priključit će se i nekadašnji zagrebački članovi i suradnici Discipline te će u zajedničkom jam sessionu dati svoje učešće u pjesmama prve faze grupe uz koje su odrastale generacije.

O Disciplini i Koji kroz vrijeme znaju svi i znaju sve - od Šarla akrobate pa do prve "beogradske" i druge "londonske" faze Discipline. Nakon povratka u Beograd i revitalizacije grupe u tročlanoj postavi (koja uz starog mačka Koju uključuje i Bucu na bubnjevima te Manju na vokalu) i objavljivanja albuma "Kada kažeš muzika, na šta tačno misliš, reci mi?" (2007.) i "Uf!" (2011.) uvijek svježa Disciplina ide dalje.

Novo iznenađenje pojavilo se krajem 2013. godine kada u grupu ulazi vinkovački blues usnoharmonikaš Igor Djeke, a ako je suditi po do sada objavljenim singlovima "Samo Disciplina!" i "Ovisnik o moći", novi album Disciplin A Kitschme bit će treća mladost grupe koju tek čekaju najbolji dani, kao u vrijeme objavljivanja albuma posljednja dva "jugoslovenska" albuma "Зелени Зуб" i "Nova iznenađenja".

Organizatori za kraj poručuju da se ne treba propustiti priliku pogledati jedinstveni koncertni nastup benda koji je zauvijek promijenio zvučnu sliku "domaćeg" rocka, uz neizostavni naputak za uspjeh: Samo Disciplina!


 

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Disciplin A Kitschme promo 


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

  17.05.2024.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Preživjet ćemo i Domovinski pokret

 2. TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

  11.05.2024.

  Brano Mandić

  TAPKANJE U MJESTU: Srebrenica i neki beskrajno fini ljudi

 3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

  04.05.2024.

  Lana Bobić

  POSLANICA LANE BOBIĆ: Naši životi nisu vaše ratno polje

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije