Trzavice četvrtog lika

Trzavice četvrtog lika

ritn by: Vuk | 13.03.2002.
Eto, s čim se ja jebem kad ništa od nostalgije ne pali. Neka banana je u zraku ovih dana, gura me u neki kutak svog svijeta, na razmišljanje bez rezultata. Ne pušim groznicu ničeg, pa tako ni subotnje večeri, ni ponedjeljka ujutro. Groznice ni nema, osim na mojoj gornjoj usni. Izmanipuliran sam samim sobom, gade mi se neke stvari, nestat ću na par dana, ili samo brijem. Stvarno kažem ti, ali stvarno osjećam uvod u nered na svim planovima. Pogledaj samo te ljude oko sebe, potencijali najbolje generacije ljudi u Zagrebu. Ipak tako dobri kakvi jesu, ali stvarno jesu, svi odaju bezlično, jadno i prazno stanje. Sranje se manifestira nervozom, svađom, podjebavanjem i trzavicama među nama samima. Šteta. Uzeo sam zato tri lika, koja dobro poznajem, zagledao se u zid i potražio razloge nemira. Nisam našao ništa osim tko je kakav kad je sjeban. Uzeo sam sve te karakteristike stavio u jedan lik, jedno lice i sve rečenice izmješao tako da svaki od njih čini 1/3 tebe, strzanog kretena s kojim upravo razgovaram. Nemoj se bojati, niti jedan od njih neće dobiti vlastiti odlomak, ako se baš žele prepoznati imaju ova tri reda ispod, no na pitanja ne odgovaram. No hard filings!
Lik prvi- nikad neće reći odlično.
Lik drugi- nikad neće reći jesam.
Lik treći- nikad neće reći ne znam.
Što duže je prisutan imate feeling da želi biti dosadan. Provokator prvog stupnja. Odlikuje ga znatiželja koja najčešće dovodi do zasićenja pitanjima. Doktorski žvače svaki odgovor čekajući pravi trenutak da te ulovi u laži, ismije ti priču ili jednostavno kaže- zašto? Za svoje zasluge traži priznanje. Znatiželjan, a tajnovit. Posjeduje određeni nivo samokontrole pa rijetko pretjeruje. Ne priznaje kad je netko bolji, ne želi prepoznati trud. Izvrće pojedinosti da bi priča dobila novu dimenziju. Dobar i zloban lik istodobno. Kad se jednom zakači na tebe može biti rekordno dosadan. Najbolje je izbjegavati provokativne doskočice, ako možeš. Ako pak ne odgovaraš, neće se osjetiti glupim. Možda iz trećeg-četvrtog pokušaja. Kad je takav, rastjerava ljude oko sebe. Voli se svađati koliko i pojesti nešto dobro. U svađi sa trećinom sebe nastaje pravi rat emocija i uvreda. Ima svoj problem koji ga prati od davnina. Voli biti pametan. I jest pametan, baš ono prepametan. Zakleo se sam sebi na pamet. Ispod časti mu je ispasti glup, isto kao Kutli drukat Pašalića. Priča i kad ne treba. Kad ti želi spustiti čeka te na udicu, da kažeš nešto glupo u temi kojom vlada tako da bude siguran da ga nećeš sjebat. Uči i spoznaje novitete svakodnevno. Često kao dijete ostane zasljepljen činjenicama, stvarima, idejama i ciljevima pa ga to pusti. Ima fantastičan, izvježban osjećaj da uđe u polemiku između dvoje, napravi od sebe tampon zonu, pa ispadne iz nje kao treći, najpametniji sudionik. Često uveličava stvari kako bi priča ispala smiješna. Održava se potcijenjivanjem i ismijavanjem, naravno nikad jedan na jedan. Faca je.

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. PRŽENJE MOZGA: Učeničke ekskurzije - tragovima masovnih grobnica

  11.06.2019.

  Dinko Gruhonjić

  PRŽENJE MOZGA: Učeničke ekskurzije - tragovima masovnih grobnica

 2. PROFESORSKI MEMENTO: Praznina ispred televizora

  22.05.2019.

  Razrednik Divljak

  PROFESORSKI MEMENTO: Praznina ispred televizora

 3. MALO VS. NIŠTA: Pustite me da budem licemjerka koja ne može spasiti svijet

  06.05.2019.

  Boba Đuderija

  MALO VS. NIŠTA: Pustite me da budem licemjerka koja ne može spasiti svijet

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije