SVEČANA SRAMOTA U VUKOVARU

U Merčepovom društvu političari pozvali na zabranu dvojezičnih ploča

ritn by: Hina/Lupiga.com | 03.05.2015.
SVEČANA SRAMOTA U VUKOVARU: U Merčepovom društvu političari pozvali na zabranu dvojezičnih ploča
Sa svečane sjednice vukovarskog Gradskog vijeća u nedjelju je poručeno kako dvojezičnim pločama nije mjesto u Vukovaru. Sjednici je nazočio i Tomislav Merčep, kojemu se sudi za brutalne ratne zločine nad manjinom čije se pismo nastoji maknuti s dvojezičnih ploča, zbog čega su sjednicu napustili njihovi politički predstavnici.

"Ispoštovat ćemo odluku Ustavnog suda i spriječiti postavljanje dvojezičnih ploča jer one nisu nikada bile, niti će biti u gradu Vukovaru", poručio je predsjednik Gradskog vijeća Igor Gavrić u govoru na svečanoj sjednici u vukovarskom Hrvatskom domu u povodu Dana grada i blagdana zaštitnika sv. Filipa i Jakova.

Gavrić je pozvao pripadnike srpske zajednice u Vukovaru da radi izgradnje suživota, ako imaju saznanja, kažu gdje se nalaze posljednja počivališta Vukovaraca nestalih u Domovinskom ratu, a za čiju se sudbinu još uvijek ne zna.

Svečanoj sjednici nazočan je bio velik broj uzvanika među kojima i potpredsjednik Hrvatskog sabora, akademik Željko Reiner, počasni građani Vukovara Vesna Škare Ožbolt, Vladimir Šeks i Ivica Vrkić, posljednji zapovjednik obrane Vukovara Branko Borković, predsjednica Hrvatske konzervativne stranke i eurozastupnica Ruža Tomašić, zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te prvi sekretar obrane Vukovara Tomislav Merčep.

Zbog Merčepove nazočnosti sjednicu su prije samog početak napustili predstavnici srpske nacionalne manjine, predvođeni predsjednikom Zajedničkog vijeća općina, saborskim zastupnikom Draganom Crnogorcem.

"Nismo znali tko će biti sve pozvan od uzvanika na svečanu sjednicu Gradskog vijeća ali mislimo da na njoj mjesto nije optuženiku za ratni zločin nad Srbima. Ovim pozivom ukazana mu je i svojevrsna čast s čime se mi ne možemo složiti", izjavio je novinarima nakon napuštanja svečane sjednice Dragan Crnogorac.

Osim njega, sjednicu su napustili i zamjenik vukovarskog gradonačelnika Srđan Milaković te vijećnici SDSS-a u vukovarskom Gradskom vijeću.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Paradoksalno, težak poraz sreća je u nesreći za SDP

  09.07.2020.

  Zdenko Duka

  DRUGO MIŠLJENJE ZDENKA DUKE: Paradoksalno, težak poraz sreća je u nesreći za SDP

 2. NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

  23.06.2020.

  Igor Mandić

  NON SERVIAM IGORA MANDIĆA: „Srpski životi su važni???“

 3. IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

  19.06.2020.

  Nataša Škaričić

  IZBORNO SILOVANJE: Kasno Križar u parlament stiže

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije