ODJECI SRAMOTNOG ISPADA

Huškačke laži Ivana Zvonimira Čička

ritn by: Lupiga.Com | 26.04.2018.
ODJECI SRAMOTNOG ISPADA: Huškačke laži Ivana Zvonimira Čička
Sramotan ispad Ivana Zvonimira Čička, koji je u više prilika obnašao dužnost posebnog izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u eteru javne televizije osudilo je danas Hrvatsko novinarsko društvo. Nakon što je jučer u Hrvatskom saboru komentirao prijedlog hrvatske predsjednice da se osnuje povjerenstvo o jasenovačkom logoru i govorio o nevinim žrtvama na Bleiburgu, Čičak je pozvan u emisiju „Otvoreno“ Hrvatske radiotelevizije gdje se obrušio na novinarku N1 televizije Ivanu Dragičević i novinarku tjednika Nacional Zrinku Vrabec Mojzeš. „Ovaj besraman napad na novinarke N1 i Nacionala dodatno dobiva na težini zbog činjenice da je Ivan Zvonimir Čičak vanjski član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora te je u više prigoda bio i poseban izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović“, stoji u priopćenju HND-a.

Sramotan ispad Ivana Zvonimira Čička, koji je u više prilika obnašao dužnost posebnog izaslanika predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, u eteru javne televizije osudilo je danas Hrvatsko novinarsko društvo

Nakon što je jučer u Hrvatskom saboru komentirao prijedlog hrvatske predsjednice da se osnuje povjerenstvo o jasenovačkom logoru i govorio o nevinim žrtvama na Bleiburgu, Čičak je pozvan u emisiju „Otvoreno“ Hrvatske radiotelevizije gdje se obrušio na novinarku N1 televizije Ivanu Dragičević i novinarku tjednika Nacional Zrinku Vrabec Mojzeš.

FOTELJA ZA RUGANJE GRAĐANIMA: Ivan Zvonimir Čičak još će nam biti najmanji problem

Ivan Zvonimir Čičak - klevetnik zadužen za linč i hajku

Čičak je, objašnjavaju u HND-u, bez dokaza optužio ove dvije novinarke da ih je finsko veleposlanstvo u Hrvatskoj poslalo u Finsku kako bi intervjuirale finskog predsjednika Saulia Niinistöa prije njegovog nedavnog posjeta Hrvatskoj i to na način koji šteti ugledu Hrvatske.

Kolinda Grabar Kitarović Ivan Zvonimir Čičak
Besramni napad, kažu u HND-u, dobiva na težini s obzirom na činjenicu da je Čičak u više prigoda bio i poseban izaslanik hrvatske predsjednice (FOTO: Hina)

„One su predsjednika Finske pokušale uvjeriti da ne dođe ovdje jer ovdje buja ustaštvo. Između ostalog uvukle su ga na raspravu o hrvatskom grbu koji je ustaški zato što počinje s bijelim poljem. To nabacuju i na predsjednicu Republike. Ja sam to prostudirao. Ti koji tvrde da je hrvatski grb koji počinje s bijelim poljem ustaški grb zapravo tvrde da je hrvatski narod genocidan narod“, rekao je Čičak u „Otvorenom“, govoreći kako ustaštvo u Hrvatskoj stalno proizvode mediji, te napominjući kako je „grb s prvim bijelim poljem povijesni hrvatski grb“.

„Ovaj besraman napad na novinarke N1 i Nacionala dodatno dobiva na težini zbog činjenice da je Ivan Zvonimir Čičak vanjski član Odbora za informiranje, informatizaciju i medije Hrvatskog sabora te je u više prigoda bio i poseban izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović“, stoji u priopćenju Hrvatskog novinarskog društva, koje istom prilikom upozorava na činjenicu da „razne javne osobe, uključujući i one koje su bliske vrhu vlasti u Hrvatskoj ili izravno u njoj sudjeluju sebi dopuštaju vrijeđati novinare koji profesionalno obavljaju svoj posao, a pri tome se nerijetko koriste i huškačkim lažima poput onih koje je Ivan Zvonimir Čičak izgovorio u sinoćnjoj emisiji“.

Napominju i kako hrvatski političari na takve postupke ne reagiraju već one koji lažu i huškaju na novinare honoriraju postavljajući ih na istaknuta mjesta i proglašavajući ih svojim izaslanicima.

O javnom djelovanju Ivana Zvonimira Čička Lupiga je još prije osam godina rekla sve što treba reći.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Hina/Edvard Šušak

 

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

 1. DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Oni koji odbijaju nositi maske

  12.03.2019.

  Tatjana Gromača

  DRUGE OČI TATJANE GROMAČE: Oni koji odbijaju nositi maske

 2. OTETO IZ TMINE: “Zauzeto Knin”

  26.02.2019.

  Bojan Tončić

  OTETO IZ TMINE: “Zauzeto Knin”

 3. EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

  30.01.2019.

  Viktor Ivančić

  EKSKLUZIVNO: SOA otkrila da je Deklaracija o Domovinskom ratu falsifikat!

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

 1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
 2. Yugo - urbana legenda
 3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
 4. Japanske čestitke i razglednice
 5. Russellov čajnik

Recepti

 1. Domaći sok od bazge
 2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
 3. Drugačija svinjska jetrica
 4. Bosanska pogača
 5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije