TOMISLAV TOMAŠEVIĆ

„Zagreb je podinvestiran i raspada se po šavovima“

ritn by: Lupiga.Com | 28.02.2024.
TOMISLAV TOMAŠEVIĆ: „Zagreb je podinvestiran i raspada se po šavovima“
"Grad je oštećen u potresu, imamo ogromne troškove koji su izvanredni i proračun od dvije milijarde eura nije dovoljan za sve što Zagreb treba. Grad je podinvestiran, grad se - ajmo reć' to - raspada po šavovima ..." - ovim riječima je stanje u Zagrebu opisao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević gostujući u emisiji Zavidavanje, koja je emitirana na YouTube kanalu VIDA TV. Tomašević je ovom prilikom pojasnio i detalj sporazuma s nadbiskupijom i državom, koji je bio potreban da bi se moglo krenuti u realizaciju jednog od velikih gradskih projekata, a to je gradnja novog stadiona na Maksimiru. Ispričao je, također, i kako je došlo do propusta kad je u pitanju doček hrvatske reprezentacije u vaterpolu nakon osvajanja svjetskog zlata, a na pitanje viče li na podređene zbog takvih propusta priznao je da mu se katkad omakne i takvo što.

"Grad je oštećen u potresu, imamo ogromne troškove koji su izvanredni i proračun od dvije milijarde eura nije dovoljan za sve što Zagreb treba. Grad je podinvestiran, grad se - ajmo reć' to - raspada po šavovima ..." - ovim riječima je stanje u Zagrebu opisao zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević gostujući u emisiji Zavidavanje, koja je emitirana na YouTube kanalu VIDA TV. Tomašević je ovom prilikom pojasnio i detalj sporazuma sa Zagrebačkom nadbiskupijom i državom, koji je bio potreban da bi se moglo krenuti u realizaciju jednog od velikih gradskih projekata, a to je gradnja novog nogometnog stadiona na Maksimiru. Ispričao je, također, i kako je došlo do propusta kad je u pitanju doček hrvatske reprezentacije u vaterpolu nakon osvajanja svjetskog zlata, a na pitanje viče li na podređene zbog takvih propusta priznao je da mu se katkad omakne i takvo što.

Jedno od pitanja bilo je vezano za jednu od najbolnijih točaka Grada Zagreba, odlagalište otpada na Jakuševcu, a odgovarao je i na kritike o zapuštenosti gradskih zelenih površina, odnosno neredovnom odvozu otpada te o budućoj spalionici otpada od koje, kaže, neće odustati. Gledateljima i gledateljicama Tomašević je pojasnio je i što za Zagreb znači raskid ugovora s koncesionarom Zagrebačkih otpadnih voda te ukazao na sve što će Zagreb dobiti raskidom te koncesije.

U emisiji je bilo govora i o rokovima za izdavanje građevinskih dozvola, o njegovim obećanjima te o projektima koje gradska vlast uspješno realizira, kao što su gradnja škola i vrtića. Gradonačelnik je govorio i o oštrim kritikama koje na njegovu adresu redovito isporučuju velike medijske kuće. Unatoč kritikama, Tomašević priželjkuje i očekuje drugi mandat na mjestu gradonačelnika, jer u prvom mandatu, kako je ukazao, aktualna gradska vlast u bitnom je bila ograničena naslijeđem prethodne vlasti na čelu sa preminulim zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem. Tomaševićevo gostovanje preporučujemo svima koji žele znati više o funkcioniranju Grada Zagreba i namjerama gradske vlasti.

Lupiga.Com

Naslovna fotografija: Ladislav Tomičić


Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije