Što je novoga!

04.11.2002.
Što je novoga!
Imamo objektivnu stranicu, barem vi tako kažete. A u novoj anketi ćemo vas upitati da li lažete. Eh, eto rime! Kužiš? Kažete-lažete. Kužiš? A nije namjerno! Stvarno nije! Bilo je nekih izdvojenih pritužbi na prošlotjednu novicu "Što je novoga", odnosno na njen inozemni karakter, pa eto da vas obavijestimo kako je i ova identično takvog inozemnog karaktera, čemu se baš veselim!
Eto ga dakle! Po drugi puta u kratkoj povijesti malene Lupige, dogodila se inozemna novica u nezapamćenom serijalu imena "Što je novoga". Mjesto isto, i kako reće netko maloprije "drugi računar". Bilo je nekih izoliranih primjedbi na prošlotjednu vijest. Čini se kako je neka pametna glavica otkrila u mojim recima određenu dozu radosti jer nisam tamo gdje sam uvijek, što ju je povrijedilo. Dozu radosti ne krijem i evo otvoreno pišem boldanim slovima baš super i još jednom boldanim i velikim slovima BAŠ SUPER, a nakon toga i crvenim baš super. Iako sve i nije super, ali to je već neko moje trabunjanje za neku od glupih kolumni.
Zaboravimo na trabunjanje i bacimo se na egzaktne stvari.

Ozbiljna anketa  u prošlom tjednu ostat će zapamćena po nezapamćeno lošem odazivu. Govorilo se o nekoj objektivnosti vezanoj uz ovu stranicu i pokazalo se kako vi smatrate da je Lupiga objektivna, što je pak objektivno neobjektivno. Odmah nakon ovog odgovora slijedi odgovor "Pojma nemam o čemu pričaš", a izuzetno veliki broj vas drži kako je Lupiga krajnje bezobrazno subjektivna.

Ovotjedna anketa govorit će pak o laganju, ali ne zanimaju nas one male svakodnevne bezazlene laži, već one ozbiljne laži koje vam mogu uništiti barem dan, ukoliko ne i tjedan, mjesec ili godinu. Ponuđena je hrpetina nekih odgovora, pa se nadam kako ćete izabrati neki koji vam barem približno odgovara. I da ne zaboravim: Nemojte lagati!

Pokuda i pohvala i najava – nema! Pitam se je li uopće bilo koga na ovoj stranici i događa li se što uopće. Kako ničega od navedenog nema iskoristio bih ovu priliku i pozdravio svu svoju rodbinu i sve koji me znaju, kao i malog Ninu, električare koji me još nisu upoznali i vozače smećara! Majko zemljo baš ti hvala u ime svih nas, nas budala!

Anketa

Varga je otkazao tulum jer je shvatio da:

Kolumne

  1. MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

    26.04.2024.

    Marko Pogačar

    MUZIČKA MAPA MARKA POGAČARA: Novi Sad

  2. UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

    19.04.2024.

    Srđan Puhalo

    UKLANJANJE OPASNOSTI: Zašto šapićima smetaju Tito i Jugoslavija

  3. POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

    09.04.2024.

    Lana Bobić

    POSLANICA LANE BOBIĆ: Otkud ovo kolektivno iščuđavanje seksualnom nasilju?

Lupiga predstavlja: Priče iz zagrebnog života

E-ciklopedija

  1. Povijesni put Hitlerove 'klonje'
  2. Yugo - urbana legenda
  3. Freedom Theatre (Teatar slobode)
  4. Japanske čestitke i razglednice
  5. Russellov čajnik

Recepti

  1. Domaći sok od bazge
  2. Burek (bosanski) za 1 odraslu osobu
  3. Drugačija svinjska jetrica
  4. Bosanska pogača
  5. Piletina u košuljici od sezama
Projekt se provodi uz pomoć:
Ministarstvo kulture Republike Hrvatske Agencija za elektroničke medije Grad Zagreb
Medijski partneri: Balkan Insight - Balkanska tranziciona pravda CINS - Centar za istraživačko novinarstvo Nezavisnog udruženja novinara Srbije